Beyond Good and Evil 2 -pelin studiopäällikkö sai lähteä

Mainos
Beyond Good and Evil 2:n tehneen Ubisoft Montpellier -studion toimitusjohtaja on tiettävästi jättänyt studion paikallisten viranomaisten tekemän työsuojelututkinnan vuoksi.

Näin kertoo Kotaku, joka väittää, että yhtiön henkilökunnalle ilmoitettiin viime viikolla, että Guillaume Carmona ei palaa studiopäällikön tehtäviinsä oltuaan poissa vuodenvaihteesta lähtien.

Kolme lähdettä kertoi sivustolle, että Carmonan poistuminen seurasi vuotta, jonka aikana kymmenet kehittäjät pitivät pidempiä lomia stressin tai sairauden vuoksi, kun studio jatkoi kamppailua Beyond Good and Evil 2:n kehittämisen kanssa.

Mainos

Ubisoft mainosteli peliä ensimmäisen kerran trailerilla vuonna 2008, mutta sitä seurasi lähes vuosikymmenen hiljaisuus, ennen kuin peli ilmestyi uudelleen E3 2017 -tapahtumassa, jolloin julkaisija paljasti, että kyseessä olisi esiosa.

– Tiimiemme terveys ja hyvinvointi on jatkuva prioriteetti, Ubisoftin tiedottaja kertoi Kotakulle.

– Ottaen huomioon Beyond Good & Evil 2:n kehityssyklin pituuden, Montpellier-kehitystiimi käy läpi hyvinvoinnin arviointeja kolmannen osapuolen kautta ennaltaehkäiseviä toimenpiteitä varten ja arvioidakseen, missä lisätukea voidaan tarvita.

Artikkelin mukaan Beyond Good & Evil 2 ei ole vielä teknisesti edes esituotannossa, sillä Ubisoft Montpellier ei ole vielä päässyt sopuun projektin luovasta visiosta.

Pelin saralla on hiljattain tehty merkittäviä henkilöstövaihdoksia, joiden seurauksena vanhempi luova johtaja Jean-Marc Geffroy ja pelin ohjaaja Benjamin Dumaz jättivät projektin, ja tilalle tulivat Emile Morel ja Charles Gaudron.

Ubisoft järjesti Beyond Good and Evil 2 -livestriimin ennen E3 2019 -tapahtumaa, mutta peli ei esiintynyt itse messuilla. Esittelyssä paljastui, että uusi, nimeämätön Ubisoft-studio liittyisi viiden jo pelin parissa työskentelevän studion joukkoon.

Elokuussa 2020 ilmoitettiin, että Netflixiin on tekeillä Beyond Good and Evil -elokuvasovitus.

Kuukautta myöhemmin Beyond Good and Evilin ja Raymanin luoja Michel Ancel ilmoitti jättävänsä Ubisoft Montpellier’n ja keskittyvänsä uuteen uraan luonnonvaraisen eläimistön parissa.

Kommentoidessaan Ancelin lähtöä ja pelin tilaa vuoden 2020 lopulla Ubisoftin toimitusjohtaja Yves Guillemot väitti Beyond Good and Evil 2:n edistyvän hyvin.

– Maailma on todella fantastinen maailma – kuten näitte, myös Netflix päätti ottaa tuon universumin ja tehdä siitä elokuvan. Tiimi on siis edistynyt paljon ja peli etenee erittäin hyvin, hän sanoi.

Mainos