Mainos

Disney osti Marvelin ja sai täten avaimet kaikkeen Marvelin pikkuherkkuun – Marvelin laarista jalostui myös Big Hero 6.

Big Hero 6 sijoittuu vaihtoehtoiseen tulevaisuuteen, jossa japanilaiset jälleenrakensivat vuoden 1906 järisseen maanjäristyksen jälkeisen San Franciscon. Paikan nimeksi tuli siis San Fransokyo. Elokuva kertoo nuoren neron Hiron (Ryan Potter, org.) tarinan. Hän menettää isoveljensä tulipalossa, mutta saa lohdukseen isoveljen kehittelemän lääkintärobotti Baymaxin (Scott Adsit, org.), jonka kanssa he lähtevät selvittelemään tulipalon taustoja. Homan takaa paljastuukin ahneus ja tuhopoltto.

Big Hero 6 ammentaa tarinansa Marvelin samannimisestä sarjakuvanovellista. Pohja on sama, mutta siinä on myös paljon Disneyn omaa ja uutta, etnisyyksistä alkaen.

Mainos

Dinsneyn animaatoissa on menty jo monen vuoden ajan valtavaa takapakkia Frozenia lukuunottamatta. Big Hero 6 onnistuu kuitenkin tuomaan takaisin sen taian, jolla Autot, Nemoa etsimässä, Toy Story ja monet muut klassikot valloittivat katsoja. Tarina on todella hyvä, hauska ja koskettava. Visuaalisuus on järkyttävän kaunista, uuden valoa realistisesti renderöivän piirtomoottorin ansiosta. Äänet ovat jälleen kultaa – alkuperäisiä ääninäyttelijöitä myöten.

Blu-rayn bonuksista löytyy pari erillistä lyhäriä, joista toinen on varsin graafinen koirulitarina ja toinen flash-tekniikalla askarreltu Mikki Hiiri -viritys. Itse BH6:n lisukkeet paljastavat mielenkiintoisia faktoja elokuvan tuotannosta, mutta itse 3D-tekemistä olisi allekirjoittanut katsellut enemmänkin. Eteenkin kun animaattorit joutuivat ratkaisemaan ihmispaljouden generointiongelman täysin uudella, tätä varten valmistetulla denizen Factory -pluginilla, josta BD-extroissa ei mainita sanallakaan.

Mainos