Kostajien henkilökohtaiset mieltymykset ajavat puolet jengistä toista puolta vastaan. Kumpi puolisko voittaa kun vastassa ovat yhtäläiset supervoimat?
Marvelin Avengers: Age of Ultron jätti ovenrakoon kytemään Kostajien sisällissodan, joka eskaloituu lasernyrkkiturpakäräjöinniksi Kapteeni Amerikan kolmannessa leffassa. Homman nimi on se, että sekä Jenkkilän että Afrikan valtiot ovat sitä mieltä, että salaisen verhon takana villisti toimivat S.H.I.E.L.D.:n erikoispellet olisi syytä kieltää lailla. Ratkaisuksi tarjotaan kontrolloitua YK:n alla toimivaa Kostajat-ryhmää tai pillejä pussiin. Tony Stark kavereineen on YK:n kannalla, mutta Kapteeni Amerikka haluaa säilyttää koskemattomuutensa ja vapautensa. Tästähän se kina sitten kärjistyy.
Civil War on elokuvana enemminkin jatkoa Avengers-leffoille kuin Captain America -elokuville. Marvel-yhtiössä on selvästikin unohdettu mistä yksittäisten sankareiden leffoista on kyse ja keskitytty liiaksi massiivisen supersankarielokuvauniversumin jatkamiseen. Sama ongelma on Warnerilla ja DC:llä.
Leffana Civil War on kuin pidennetty tv-sarjan jakso. Se on selvästi Avengers-leffoja laimeampi eikä varsinaisesti edes kerro Captain American uroteoista. Se keskittyy sotkemaan uusia ja vanhoja supersankareita samaan sotkuun, jonka päätös on antikliimaksi. Koko Captain America: Civil War toimiikin päätöksenä Captain American omille leffoille ja trailerina Spider-Manin ja Black Pantherin tuleville elokuville.
BD:n ekstrat ovat itse elokuvaa kiinnostavammat. Tunnin mittaisessa koosteessa tekijät hehkuttavat into piukassa hahmoista, joita leffassa nähdään ja joita myöhemmin nähdään lisää. Ketään ei enää kiinnosta Captain America hevon vimmattua – ei varsinkaan Chris Evansia, joka ilmoitti kyllästyneensä rooliin jo pari vuotta sitten. No, jatkossa mies pääsee tekemään rauhassa romanttista komediaa ja vaikka mäntäpätkää niin halutessaan. Muut ekstrat ovat naurukelaa ja kommenttiraitaa. Perusmuusia siis.
Kommenttien kirjoittaminen edellyttää että olet kirjautunut.