Mainos

Kaikki tuntevat vampyyrien vampyyrin, kreivi Draculan. Mutta miten Draculasta tulikaan itse vampyyri?

Kreivi Draculakin, eli Vlad III (Luke Evans) oli aluksi vain tavallinen taistelija. Hänen kuningaskuntansa on kuitenkin pahojen turkkilaisten valtauksen alla, jolloin mies päättää kiipustaa läheiselle vuorelle, mystisen pahan luokse. Kun Dracula herää krapulastaan, on hänen kehonsa valoa kestämätön, mutta armoton ja verenhimoinen tappokone, jolla mm. tuhat turkkilaista kukistuu alle vartissa.

Dracula Untold on ensimmäinen Draculasta kertova suuren budjetin elokuva 14 vuoteen. Rahaa leffan tuotantoon on hassattu 70 miljoonaa dollaria. Ennen budjetin polttamista, olisi tuottajien ollut syytä lukea käsikirjoitus. Sillä ei kuitenkaan selvästikään ollut merkitystä, sillä elokuvan on tarkoitus aloittaa Universal Picturesin hirviöt-elokuvasaaga. Tähän kuuluvat Draculan lisäksi ihmissusileffa, Näkymätön mies, Muumio ja Frankenstein – aivan kuten aikoinaan 1930-luvulla. Ja homma näyttää toteutuvan, sillä Untold tuotti elokuvateatterikierroksellaan yli 200 milj. dollaria.

Mainos

Varsin juoniköyhä Dracula Untold mässäilee lähinnä lepakkoerikoistehosteillaan ja massiivisilla joukkotaistelukohtauksillaan.

Päätähti Luke Evans on karismaattinen mutta tylsä Dracula. Edes elokuvan varsinainen pahis ei säväytä. Näyttelijöillä ei ole mitään annettavaa tusinaleffalle, jonka tarinan katsominen on silkkaa turhautumista.

Bonusmateriaaleista löytyy nivaska peruspaahtoa, eli tuotantodokkareita ja väsyneitä poistettuja kohtauksia, mutta myös interaktiivisen Transilvanian kartan.

Mainos