Mainos

Night at the Museum 3 ottaa vauhtia tällä kertaa Lontoon British Museumista, jossa uudet hahmot sekoittuvat luontevasti tuttuun ja värikkääseen jengiin.

New Yorkin luonnontieteiden museo on remontoitu uuteen loistoon ja juhlavieraat kutsuttu juhlimaan avajaisia. Yövartija Larry Daley (Ben Stiller) on vastuussa illan ohjelmasta, jossa museon asukkaat ovat mukana. Jokin menee kuitenkin vikaan ja he alkavat sekoilla pilaten kutsuvierastilaisuuden. Pian selviää, että taika, joka mahdollistaa näyttelyesineiden yölliset henkiin heräämiset on menettämässä jostain syystä tehoaan. Larryn on matkattava Lontooseen British Museumiin egyptiläisen Akhmenrahin (Rami Malek) kanssa tapaamaan tämän isää Faarao Merenkahrea (Ben Kingsley), sullä Faarao on ainoa, joka tietää mistä on kyse.
 
 
Kolmas osa on yhtä pirteä kuin edeltäjänsäkin ja erikoinen seikkailu jatkaa suurin piirtein samalla tyylillä. Jos ykkös- tai kakkososa sai aikaan naurunpyrskähdyksiä, kykenee kolmasosa samaan. Jotakuinkin samat hahmot hauskuuttavat touhuillaan, mutta tällä kertaa soppaan on lisätty ripaus muitakin mausteita.
 
Onnistunein uusista hahmoista on luolamies Laaa, jota Ben Stiller pääroolin ohella esittää.
 
 
Tarina etenee hyvää vauhtia eikä kohtaukset puuduta. Kaksoisroolissa nähtävän Robin Williamsin näyttelijäsuoritukset jäivät hänen viimeisekseen. Hän on tuttuun tapaan Presidentti Teddy Rooseveltina ja toisena hän esittää myyttistä hahmoa Garudaa, joka on jonkun sortin indonesialainen myyttinen lintu. Kummatkin hahmot ovat ominaista Williamsia. Myös Mickey Rooney veti viimeiset esiintymisensä NATM3:ssa.
 
Elokuva ei sukella teemoilla tai juonella Mariaanien haudan syvyyksiin, mutta toimii oman genrensä kentässä mainiosti.
 
Blu-ray versio on ahdettu täyteen bonuksia, mm. poistetut kohtaukset, improvisaatiodokkari, Laaa-dokumentti, kommenttiraita, kuvagalleria ja neljä muuta dokumenttia. Kirsikkana kankun päällä on mahdollisuus valita myös kokonaan suomeksi dubattu ääniraita, mikäli mielii kiduttaa itseään keskieurooppalaisten elokuvanautiskelijoiden tavoin.
Mainos