Mainos
Teetkö pelivideoita headsetillä ja videosi kärsivät heikosta puheäänen laadusta? Ei hätää, ongelmaan on nyt erinomainen ratkaisu nimeltä Blue Icepop.

Pelimikrofonien valmistaja Blue on vastannut kauan Respawnin toimituksen odottamaan kysymykseen, ”missä viipyvät hyvät headset-mikrofonit?”. Lähes poikkeuksetta kaikissa peliheadseteissä kun on sysipaskat mikit sihisevine soundeineen ja tunkkaisine olemuksineen. Videoita tuottavalla pelaajalla onkin siis yleensä oltava kunnollisen äänenlaadun takaamiseksi joko erillinen pöytäkonkkamikki tai kunnollinen vahvistimen kautta toimiva audiojärjestelmä. Vaan eipä enää.

Mainos

Nyt Blue esittelee Icepop-nimisen headsetmikrofonin, joka on pieni kondensaattorimikki. Icepop on suunniteltu sopimaan erityisesti Logitech Pro – ja Pro X -sarjan headsetteihin tai eri erikseen Astro A40 -headsettiin, joihin se asettuu erityisen muotoilunsa ansiosta suoraan kuulokkeeseen.

Ostotilanteessa kannattaa muuten olla tarkkana, sillä Icepopia myydään kahtena eri mallina, kuulokebrändistä riippuen.

Icepop toimii mahdollisesti muissakin headseteissä, joissa on irroitettava 3,5 mm:n plugilla toimiva mikrofoni, mutta tällöin Icepopin muotoilua on silvottava kapeammaksi puukolla. Tätä emme suosittele.

Muotoilu

Muotoilultaan Icepop ei juurikaan eroa tavallisten headsettien mikrofonijoitereista. Se on taipuisa seiväs, joka asettuu suun eteen tutulla tavalla. Toisella puolella on reikiä, toisella lukee Blue. Kummalle puolelle puhutaan? Se selviää edellä mainitun 3,5 mm liittimen avulla, sillä mikki menee Logitechin Pro -headsettihin vain yhdellä tavalla.

Tekninen laatu?

Äänenlaatu on yllättävän hyvää. Se ei tietenkään voi millään vastata XLR-kaapeleilla kytkettyä studiolaulumikkiä, joilla artisteja äänitetään, mutta se on selkeästi parempi kuin mikään testaamani headset-mikrofoni. Ääni on lähes radiolaatua. Tehokkaampaa pop-filtteriä tosin kaipaisi, vaikka sellainen jonkinlaisena jo laitteesta löytyykin. Samoin pientä jykevyyttää ääneen vielä ehkä kaipaisi, mutta onhan tämä aika hyvin 1 cm x 2 cm -kokoiselta kikkareelta.

Äänenlaadusta esimerkkinä tämä video, joka on spiikattu kokonaan Icepopilla:

Kannattaako ostaa?

Icepop on ehdoton mikrofonihankinta jos omistat jo Astro A40-, Logitech Pro- tai Pro X -kuulokkeet ja haluat mikrofonistasi parempaa laatua ulos. Hintaakin viisarilla on ainoastaan 50 euroa, joka on halpa hinta äänen selkeydestä etenkin sisällöntuottajille ja etenkin visiirit päässä selittävälle VR-sisällöntuottajille.

Mainos