Mainos
Logitechin Aurora-malliston viimeisenä arviotuotteenamme puristimeen joutuu striimimikrofonien ehdoton klassikko, Blue Yeti, joka on saanut naisille suunnatussa tuotesarjassa valkoisen värin.

Heille, jotka eivät tiedä, niin Blue Yeti on suorastaan legendaarisessa striimimikrofonimaineessa juuri siitä syystä, että se tarjoaa lähes broadcast-laatua ilman XLR-liittimiä ja erillistä vahvistinta, sillä laite kytkeytyy tietokoneeseen tai vaikka Pleikkariin pelkällä USB-liittimellä – eikä edes ajureita tarvitse asentaa.

Valkoinen Yeti on raikkaan tyylikäs.

Muotoilu

Blue Yeti Aurora -pöytämikrofoni noudattelee samaa tuttua muotokieltä, josta Yeti on tunnettu alusta asti.

Mainos

Itse mikrofoni on ranteen paksuinen retroisa jööti, joka on kiinni pöytäjalassa. Pöytäjalan saa tietenkin irti, jolloin mikrofonin voi kiinnittää esimerkiksi suurempaan lampunjalkaan siten, etteivät tietokoneen näppäimistön tai työpöydän äänet kantaudu sisältöön.

Mikrofonin etuosassa on äänenvoimakkuuspotikka sekä mute-näppäin. Takaa löytyy gain-potikka ja neljän eri suuntauksen vaihtokytkin.

Yetissä on neljä eri suuntakuviota eri tilanteisiin.

Uutena juttuna tällä kertaa on pelkästään valkoinen väri. Ja onhan se ihan kiva. Se on raikas ja sopii yllättävän hyvin yhtä moneen paikkaan kuin tavallinen musta tai harmaa.

Valkoinen väri ei myöskään leimaa Aurora-mikkiä pelkästään naisten mikrofoniksi, kuten ei valkoinen iPhonekaan sitä kummankaan oletussukupuolen suosiksiksi.

Äänenlaatu

Blue Yeti kuulostaa oikein hyvältä. Sillä kelpaa jo äänittää podcasteja ja tehdä pelistriimejä.

Aivan täydellistä broadcast-laatua ääni ei kuitenkaan ole, mutta sen ymmärtää, kun kokonaisuus toimii USB:llä.

Voit vertailla Yetin ja XLR-konkkamikin ääntä kuuntelemalla podcastiamme. Juhani Kakko puhuu Blue Yetillä ja Kristian Eloluoto broadcast-laatuiseen mikrofoniin. Eroa on, mutta Yetin ääni on silti todella hyvä:

Blue Yeti Auroran pohjasta löytyy tutut liittimet; USB-äänen jakamiseen tietokoneelle ja 3,5 mm kuulokereikä oman äänen monitorointiin – joka muuten on välttämätön pro-tuotannoissa.

Ainut miinus Yetin pohjassa tulee jalkakiinnikkeestä, joka on ns. ”väärän” kokoinen erikseen ostettaviin pöytäjalkoihin, esimerkiksi Röden jalkoihin. Pötävartta hommatessa kannattaa varmistaa, että siinä tulee mukana juuri Blue Yetiin tarkoitettu soviterengas.

Kannattaako ostaa?

Blue Yeti Aurora kannattaa ehdottomasti ostaa, jos tarpeena on helppokäyttöinen, mutta laadukas mikrofoni sisällöntuotantoon. Yeti ei vaadi mitään ylimääräistä. Mikki kiinni koneeseen ja puhumaan.

Yeti on loistava vaihtoehto myös etäkoulun Zoom-kokouksiin ja työpaikan Teams-palavereihin. Kaiken lisäksi valkoinen on ihan näyttävä väri.

Mainos