Mainos
Don’t you know / Everytime you go / That your one-man-show / Leaves me alone / Don’t you care / I don’t think it’s fair / Cause we still got things to share / Everytime you’re goin”, lauloi Pandora 1990-luvulla. Pelisarja Borderlands on nyt 10-vuotta vanha ja sen virallinen kolmas, periaatteessa neljäs osa, vihdoin julkaistu. Sattumaako?

Borderlands 3 alkaa jälleen Pandoran planeetalta, jossa uudet neljä palkkionmetsästäjää tarttuu legendaarisen Lilithin tarjoamaan tehtävään, pysäyttääkseen ilkeät Calypson sisarukset ja heidän perustamansa kultin. Tällä kertaa tarina kuitenkin kuljettaa sankarit myös toisille planeetoille, tarjoten entistä monipuolisempia maisemia Borderlandsin-sarjakuvamaisesta maailmasta.

Mainos

Aseita, co-oppia, loottia, räiskintää ja huumoria

Kaikki mitä Borderlands-peliltä voi odottaa on läsnä. Aseita ja niiden ominaisuuksia on tuunattu, lisää tulitusmuotoja on lisätty, co-op-pelimoodin lootin hallintaa on paranettu, joten lootista ei enää tarvitse taistella muiden kanssa, vaikeusaste skaalautuu oman tason mukaan, joten kuka vain voi hypätä peliin ja ulos pelistä, milloin tahansa, hahmot ovat vihdoin oppineet liukumaan ja kiipeilemään, joka tarkoittaa että salaisuuksien löytäminen on entistä hankalampaa ja tasosuunnittelu monipuolisempaa.

Huumori on läsnä ja se on näkökulmasta riippuen yhtä loistavaa tai mautonta kuin ennenkin, sarjakuvamaisuus ja turboahdettu toiminta on sitä itseään – täyteen ahdettua mayhemia uusien loistavien hahmojen kera, ja mahtuupa mukaan älytön läjä palaavia hahmoja aikaisemmista osista.

Pelaaja tulittaa industriaalisessa miljöössä vihollista.
Asekanta on jälleen tuttuun tapaan valtava.

Näyttää upealta ja kuulostaa huikealta

Vaikka meno ei ole juurikaan muuttunut, en voisi muuta odottaa Borderlands-peliltä. Se ei ehkä ota isoja harppauksia, mutta se hioo jo valmiiksi loistavaa konseptia hieman paremmaksi. Vaikka muutamia teknisiä ongelmia konsolipuolelta löytyykin, on pelin kehittäjä Gerbox jo päivitysten kimpussa. Borderlands 3 näyttää upealta ja kuulostaa huikealta, vaikka lisää munaskuja aseääniin toisinaan kaipaisikin.

Kuvassa valtavat purjeet ja nosturimagneetti.

Kannattaako ostaa?

Jos et ole pelannut Borderladsia aikaisemmin, olet jäänyt paljosta paitsi, ja tästä on hyvä aloittaa, sillä aikaisempien osien läpi pelaamiselle ei ole syytä. Jos olet sarjan fani, olet jo pelaamassa peliä, eikä millään, mitä kirjoitan ole varmasti merkistystä. Jos taas et ole aiemmin pelisarjasta tykännyt, en usko, että se uppoaa sinuun nytkään, mutta suosittelen silti vahvasti että annat sille mahdollisuuden.

Samalta sohvalta pelattavia yhteistyöräiskintäpelejä ei ole tänä päivänä liikaa, ja vaikka parempia pelimekaniikkoja löytyykin muista pelisarjoista, on Borderlands se looträiskintöjen kiistaton kunkku – kiitos jaetun ruudun pelaamisen. Joten avaa jo se IPA, nappaa puoliso tai paras kaveri sohvalle ja suuntaa kohti huikeaa seikkailua, josta ei toimintaa puutu.

Älytön määrä lisätehtäviä, yli 30 tunnin mittainen pelikampanja, skaalautuvat viholliset ja kaikki piiloitetut easter eggit sekä salaisuudet odottavat. Mayhem is here!

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
Borderlands 3
80 %
Edellinen artikkeliTänään tv:stä elokuva, jonka piinaava 12-minuuttinen avauskohtaus on yhtä otosta
Seuraava artikkeliPlayStation 4 -konsoli rikkoi jälleen myyntiennätyksen
Mr. Revideor
Each person who ever was or is or will be has a song. It isn't a song that anybody else wrote. It has its own melody, it has its own words. Very few people get to sing their song. Most of us fear that we cannot do it justice with our voices, or that our words are too foolish or too honest, or too odd. So people live their song instead.
borderlands-3-arvosteluSamalta sohvalta pelattavia yhteistyöräiskintäpelejä ei ole tänä päivänä liikaa, ja vaikka parempia pelimekaniikkoja löytyykin muista pelisarjoista, on Borderlands se looträiskintöjen kiistaton kunkku – kiitos jaetun ruudun pelaamisen.