Mainos
On kulunut kymmenen vuotta siitä, kun pääsimme ensimmäisen kerran seikkailemaan Pandoran auringon alle, metsästämään muukalaisten taakseen jättämiä aarteita miljoonilla erilaisilla aseilla ja kreisillä huumorilla varustettuna. Nyt sarjan kolmannen, eli neljännen osan julkaisu kuultaa syyskuussa ja pelisarjan ensimmäinen osa on saanut osakseen HD-remasterointibalsamoinnin, jotta uudet pelaajat ja jonnet pääsevät kokemaan sen, mistä kaikki alkoi.

Ajan armoton hammas on kuitenkin nakertanut kokemusta melkolailla, ja ottaen huomioon, että pelin toinen osa, joka on saanut kiillotuksen Pro- ja X-konsolien Ultra HD -tekstuuripaketin muodossa, paranteli ensimmäisestä osasta miltei joka osa-alueella, laittaa miettimään, miksi paukkuja on pistetty ensimmäisen osan elvyttämiseen.

Mainos

Rajoitteita 10 vuoden takaa

Kokemus on kontrolleista ja pelimekaniikasta alkaen kankea ja kymmenen vuoden takaiset teknologiarajoitteet paistavat hyvien läppien ja tarinan läpi, aiheuttaen sen sortin säteilevää valovuotoa, jota on vaikea antaa anteeksi.

Jotta pelisarjaan pääsee käsiksi, onkin suositeltavaa kerrata ensimmäinen osa tapahtumineen vaikkapa YouTube-videoiden avulla ja ottaa Borderlands 2 työn alle, ennen kolmannen tai siis neljännen osan ilmestymistä. Kun otetaan vielä huomioon, että Gearbox julkaisi ilmaisen DLC-tarinapaketin sitomaan kakkos-osan kolmanteen, neljänteen, niin siinäkin on lisäsyytä kerrakseen. Olihan kakkososassa sentään gaziljoona asetta.

50 prosentit suositukset

HD-suihku ei saa ensimmäistä osaa kiiltämään riittävästi. Läpät toimivat, mutta mikään niistä ei ole niin legendaarinen, että ykkösosa kannattaisi tahkoa enää tässä vaiheessa läpi.

Borderlands 2 saa täydet suositukset kiistanalaista neljättä.. kolmatta… Borderlands 3 -peliä odotellessa, joka todennäköisesti lunastaa kaikki sille asetetut odotukset ja enemmänkin.