Mainos

Borderlands: The Handsome Collection (BTHC) on nykypäivänä niin saakelin seksikkäänä pidetty, trendien mukainen, remasterointipaketti edellisen sukupolven kahdesta Borderlands pelistä lisäosineen. Paketista löytyvät Borderlands 2 sekä Borderlands The Pre-Sequel, joka sijoittuu hämäävästi ensimmäisen, paketista puuttuvan Borderlands-pelin jälkeiseen aikaan, ennen Borderlands kakkosta. Pelien arvostelut voit lukea tästä ja tästä, sillä nyt pureudutaan vain uudistuksiin.

Koska molemmat pelit ovat julkaistu edellisen konsolisukupolven kultakautena, 2012 ja 2014, olivat pelit itsessään jo omassa graafisessa tyylissä todella näyttäviä edellisellä konsolisukupolvella. Suurimmat uudistukset ovatkin teorissa huomattavasti nopeampi ruudunpäivitys sekä hieman päivitetyt tekstuurit. Gearbox uhosi, että molemmat pelit pyörisivät 60 kuvaa sekunnissa yksinpelinä, sekä kahden pelaajan jaetulla ruudulla, kun taas neljän pelaajan jaetun ruudun peli joutuisi tyytymään 30 kuvaa sekunnissa päivitykseen. Todellisuus on valitettavasti toinen. Borderlands 2 selviytyy huomattavasti Pre-Sequelia paremmin, mutta molemmissa peleissä ilmenee ikävää ruudunpäivityksen nykimistä taistelukohtauksissa, joka latistaa pelinautintoa alkumetrien täydellisen sulavuuden jälkeen.

Borderlands 2 on peleistä huomattavasti sulavampi ja pelikokemuksena muutenkin parempi. Sen mukana tulevat lisäosat ja -hahmot ovat kerrassaan oiva lisä jo valmiiksi erittäin hyvään räiskintäroolipeliin.

Mainos

Kahden pelaajan räiskytys on nautinnollisempaa kuin koskaan ja silloin kun tekniset ongelmat, kuten ruudun repeily, eivät pelikokemusta piinaa, on se yksi nykyisen konsolisukupolven parhaimmista peleistä. Ainoa pieni miinus teknisten ongelmien lisäksi, on todella suttuiset valmiiksi renderöidyt välianimaatiot, jotka toki näyttävät hienosti kontrastin vanhaan versioon, mutta eivät istu pelikokemukseen sulavasti.

Paketin ostajien kannattaa varautua todella kipeän kokoiseen päivitykseen peliä ensi kertaa käynnistettäessä

 

Pre-Sequel kärsii huomattavasti pahemmista ongelmista, ja jo valmiiksi huomattavasti heikompi peli ei lisäpisteitä kerää. Ruudunpäivityksessä on pahoja ongelmia, sekä esimerkiksi laajojen, avointen pelialueiden piirtoetäisyys on todella heikko. Pre-Seuqel tuo mukanaan jo julkaistut lisäosat, sekä onpa luvattu, että BTHC:n ostajat saavat myös vielä julkaisemattomatkin lisärit veloituksetta kun ne julkaistaan.

Paketin ostajien kannattaa varautua todella kipeän kokoiseen päivitykseen peliä ensi kertaa käynnistettäessä, sillä PS4-puolella dataa verkosta valahtaa kiintolevylle n. 9 gigatavua extraa, kun taas XB1-puolella verkkopiuhaa pitkin valutellaan sadistiset 16 gigaa matskua. Pelaamaan siis pääsee netin nopeudesta riippuen maltillisen odottelun jälkeen.

Molemmat pelit tarjoavat alkuperäisalustaltaan tallennussiirron uudelle sukupolvelle, mutta vain saman konsoliperheen sisällä. Idea on loistava ja toteutuskin mallikas, paitsi että jos kaverisi on käynyt räiskyttämässä Borderlandseja luonasi ilman omaa PSN/Live-tiliä, on hahmotallennus tapahtunut pääkäyttäjän tilille, eikä hahmoa pystytä nyt siirtämään kuin samalle pääkäyttäjälle. Näin ollen pääsimmekin MrNorpan kanssa rämpimään pelit uudelleen alusta, uusilla hahmoilla. Pieni miinus, mutta mikäs siinä, sillä Borderlands 2 on niin herkkua että jää Mantun makkaraperunat toiseksi.

Napinasta huolimatta on Borderlands: The Handsome Collection suoranainen pakkohankinta. Pisteitä voisi rokottaa teknisestä toteutuksesta tai vaikkapa siitä, että Pre-Sequel ei ole Bordlands ykkösen saati kakkosen tasoa, mutta hittoako sillä on väliä kun yksinään kakkososaan saa pelitunteja uppoamaan satoja. Ja pelaapa Pre-Sequeliakin mieluusti paremman puutteessa. Gearbox on luvannut tekniikkapäivityksiä ja aika näyttää lunastavatko he lupauksensa ja millaisiin päivityksiin uusillä pätseillä päästään.

Mene jo ja osta omasi, nyt on koko pääsiäinen aikaa paukutella ja peittää Pandora vihupaskojen verellä.

Mainos
Edellinen artikkeliBlu-ray-arvostelu: Mielensäpahoittaja
Seuraava artikkeliPeliarvostelu: Bloodborne
Each person who ever was or is or will be has a song. It isn't a song that anybody else wrote. It has its own melody, it has its own words. Very few people get to sing their song. Most of us fear that we cannot do it justice with our voices, or that our words are too foolish or too honest, or too odd. So people live their song instead.