Mainos
Britannian poliisi on vahvistanut nostaneensa syytteen teini-ikäistä vastaan, joka on pidätetty epäiltynä hakkeroinnista, joka kertomuksen mukaan liittyy viimeaikaiseen GTA 6:n ja Uberin tietomurtoon.

Lontoon kaupungin poliisi kertoi lauantaina, että Oxfordshiressä torstaina pidätettyä 17-vuotiasta on nyt syytetty kahdesta kaappausehtojen rikkomisesta ja kahdesta tietokoneen väärinkäytöstä.

Hän saapuu Highbury Cornerin nuorisotuomioistuimeen lauantaina 24. syyskuuta.

Mainos

Vaikka poliisi ei ole kommentoinut, liittyykö pidätys tämän kuun Rockstar Gamesin tietomurtoon, toimittaja Matthew Keys siteerasi lähteitä, joiden mukaan kyseinen teini-ikäinen, joka ikänsä vuoksi tunnetaan vain nimellä ”A.K.”, pidätettiin kyseisen hyökkäyksen ja toisen Uberiin kohdistuneen hyökkäyksen yhteydessä.

Teinin kerrotaan olevan yhteydessä Lapsus$-nimiseen ryhmään, ja hänen väitettiin pidätetyn aiemmin tänä vuonna Microsoftin ja Nvidian hakkeroinnista.

”Pidätys tuli liittovaltion lainvalvontaviranomaisten tutkimusten jälkeen Yhdysvalloissa, ja he tekivät yhteistyötä kollegoidensa kanssa Yhdistyneessä kuningaskunnassa A.K:n tunnistamiseksi epäiltynä molemmista hyökkäyksistä”, Keysin lähde sanoi.

”Lainvalvontalähteen mukaan ainakin kahden muun henkilön uskotaan olevan osallisena Rockstariin ja Uberiin kohdistuneessa hyökkäyksessä, ja lisää pidätyksiä odotetaan.”

Todennäköisesti yksi pelialan kaikkien aikojen näkyvimmistä tietovuodoista on se, että viime viikolla julkaistiin yli tunti Grand Theft Auto 6:n kehitysaineistoa nimettömän käyttäjän GTA Forums -sivustolla julkaiseman viestin välityksellä.

He väittivät saaneensa vuotaneet tiedot sisäisen Slack-kanavan kautta ja sanoivat olevansa myös äskettäisen Uberin tietomurron takana, jonka keskiössä oli myös Slack.

Vaikka ei ole vahvistettu, tekikö hyökkääjä todellakin sekä GTA:n että Uberin murrot, Uber julkaisi maanantaina lausunnon, jossa se myönsi mahdollisen yhteyden.

Uber kertoi uskovansa, että hyökkääjä (tai hyökkääjät) liittyy hakkeriryhmään Lapsus$, joka on ollut yhä aktiivisempi viime vuoden aikana.

Mainos