Mainos
EA yllätti kaikki ja julkaisi 2000-luvun parhaat arcadekaahailut tehneen Criterion-pelitalon viimeiseksi jääneen Burnout-pelin remasteroituna. Paketti sisältää kaikki lisukkeet ja omaa ihan kunnollisen graafisen uudistuksen.

Criterion games oli 2000-luvun yksi merkittävimmistä autopelitaloista. Se teki Burnouttien lisäksi parhaina pidetyt Need for Speed -pelit, kuten Hot Pursuit (2010) ja Most Wanted (2012). Sen jälkeen Criterion ilmoitti suunnanmuutoksesta ja se alkoi tuottamaan Battlefield- ja Star Wars: Battlefront -pelejä. Osa vanhan Criterionin jäsenistä jätti yhtiön ja siirtyi ruotsalaiseen Ghost Gamesiin, joka valmistaa nykyiset Need for Speed -pelit – myöskin EA:n ikeen alla. Burnout-pelejä ei olla kuitenkaan nähty sen koommin, joten vuonna 2008 julkaistu Paradise on oiva isku menneisyydestä.

Burnout Paradise sijoittuu tropoikissa sijaitsevaan amerikkalaisparatiisisaareen, jossa pelaaja voi teutaroida, sudittaa, kaahailla ja neppailla vapaasti miten haluaa. Kartta n täynnä erilaisia kilpailuja aina perinteisista kisamuodoista auton romutushaasteisiin.

Mainos

Graafisesti Burnout Paradise Remastered on ottanut nykystandardit haltuun. Peli tukee 4K-resoluutiota ja rullaa kivasti 60 kuvaa sekunnissa. Tekstuurit on päivitetty myös korkearesoluutiotavastaaviksi, joten graafinen päivitys on huomattava.

Grafiikassa on kuitenkin myös voimakas tuulahdus 10 vuoden takaista “rumien yksityiskohtien piilotusta”, sillä voimakkaat hohtotehosteet ja ankara kontrasti on edelleen läsnä. Peli näyttää pahimmillaan päivälläkin todella synkältä.

Pelattavuus on edelleen parasta mahdollista ja tarjoilee samalla häivähdyksen siitä, miten hyviä arcade-autopelaamisen ohjausmallit ennen olivat. Nykyisin Need for Speed Rivals tarjoaa sitä härskeintä konsoliarcadea, jonka tuntumaan on haastava päästä kunnolla sisään. Burnout Paradiseen pääsee huomattavasti helpommin. Forza Horizonin arcade-malli on kuitenkin edelleen se lyömättömin ja nautinnollisin.

Kaikki lisukkeet mukana – pirusti pelattavaa

Pelattavaa riittää kymmeniksi tunneiksi, sillä peliin on upotettu kaikki lisäosat. Autokanta on vaikuttava, vaikka yksikään auto ei omaa oikeaa lisenssiä. Burnout Paradisen autot ovat GTA-pelien tapaan nimeltään viitteellisiä, mutta ulkonäöltään hyvin tunnistettavia oikeiden esikuviensa mallinnoksia. Hauskimmat yllätykset historian havinoista ovat popkulttuurista tutut lisäosa-autot Ecto-1, DeLorean Paluu tulevaisuuteen II:sta sekä uuden sukupolven Ritari Ässä -auto.

Burnout Paradisessa pääsee kaahaamaan myös poliisiautoilla.

Burnout Paradise on huikean hauska autokaahailu/romurallipeli. Se on raikas tuulahdus menneisyydestä ja saa todella kaipaamaan vanhoja kunnon Criterion-autoviihdettä. Ikävä on myös alkuperäisistä Burnout-peleistä tuttua “ajetaan risteykseen täsillä ja yritetään saada mahdollisimman suuri ketjukolari” -pelimuotoa, joka oli koko Burnout-pelisarjan antoisin ja orgastisin kokemus.

Back to the Future!!

Burnout Paradise on ehdottomasti ostamisen arvoinen, vaikka se olisikin aikoinaan kymmenen vuotta sitten koluttu läpi. Vielä pakollisempi ostos se on kaikille, niille, jotka eivät ole sitä koskaan pelanneet.