Mainos
Britannian poliisi on pidättänyt 17-vuotiaan Oxfordshiressä epäiltynä hakkeroinnista, ja hänen väitetään liittyvän hiljattain tapahtuneeseen GTA 6 -hakkerointiin.

Lontoon poliisi kertoi tänään, että pidätys tapahtui torstai-iltana ja että epäilty on edelleen pidätettynä.

Toimittaja Matthew Keys siteeraa asiaa tuntevaa lähdettä ja väittää, että pidätys liittyy Rockstarin hiljattaiseen hakkerointiin ja mahdollisesti myös Uberin tietoturvaloukkaukseen.

Mainos

Keysin mukaan pidätys tehtiin yhdessä FBI:n tekemän tutkinnan kanssa.

– Poliisin odotetaan antavan lisätietoja 17-vuotiaan hakkerin pidätyksestä myöhemmin tänään, FBI:ltä on mahdollisesti tulossa lausunto myöhemmin aamulla/iltapäivällä, hän twiittasi.

Kuljetusteknologiajätti Uber tiedotti uskovansa, että hyökkääjä tai hyökkääjät liittyvät Lapsus$-nimiseen hakkeriryhmään, joka on ollut yhä aktiivisempi viime vuoden aikana.

Hakkerikollektiivin, jonka kotipaikka saattaa olla Etelä-Amerikassa, uskotaan olevan vastuussa useista verkkohyökkäyksistä suuria teknologiayrityksiä, kuten Nvidiaa, Microsoftia, Ubisoftia, Samsungia ja Vodaphonen kohtaan.

Maanantaina Rockstarin emoyhtiö Take-Two myönsi julkisesti GTA-vuodon ja väitti ryhtyneensä toimiin tapauksen eristämiseksi ja rajoittamiseksi.

Mainos