Christopher Nolan paljastaa, aikooko ohjata enää supersankarileffoja

Mainos
Christopher Nolanin seuraava elokuva, Oppenheimer, tulee elokuvateattereihin perjantaina 21.7. Massiivinen elokuva tuo valkokankaalle tarinan J. Robert Oppenheimerista, teoreettisesta fyysikosta, joka vaikutti merkittävästi maailman ensimmäisen atomipommin kehittämiseen.

Vaikka kaikki keskittyykin nyt Oppenheimeriin, supersankarielokuvien ollessa edelleen erittäin suosittuja, monet haluavat tietää, olisiko ohjaaja kiinnostunut palaamaan tähän genreen lähes kaksi vuosikymmentä sen jälkeen, kun hän aloitti Dark Knight -trilogiansa Batman Beginsillä. Kävi ilmi, että ohjaaja on jättämässä tämän genren taakseen.

Puhuessaan Hugo Decrypten kanssa YouTubessa Nolanilla oli hyvin yksinkertainen vastaus kysymykseen:

Mainos

– Haluatko ohjata toisen supersankarielokuvan?

– En.

Mielenkiintoista kuitenkin oli, että kun häneltä kysyttiin, olisiko hän kiinnostunut ohjaamaan Star Wars -elokuvan, Nolan ei vastannut aivan yhtä suoraan. Sen sijaan elokuvantekijä vastasi melko neutraalisti ”Pass”.

Nolan ohjasi erityisesti kolme supersankarigenreen kuuluvaa elokuvaa: Batman Beginsin vuonna 2005, The Dark Knightin vuonna 2008 ja The Dark Knight Risesin vuonna 2012.

Christian Bale näyttelee supersankaria vain, jos Nolan ohjaa

Nolan teki selväksi, että hän on lopettanut supersankarigenren kanssa, ja sulkee näin oven myös elokuvantekijän Dark Knight -trilogian tähden paluulle.

Viime vuonna Christian Bale kertoi ComicBook.comille, että Nolan olisi ainoa elokuvantekijä, jonka sankariksi hän olisi valmis palaamaan.

– Minulle se olisi Chris Nolanin asia, jos hän joskus päättäisi tehdä sen uudelleen ja jos hän päättäisi tulla luokseni uudelleen, niin kyllä, harkitsisin sitä, koska se oli aina sopimuksemme keskenämme, että pitäisimme siitä kiinni. Lupasimme tehdä vain kolme elokuvaa. Ja sitten sanoin itselleni, että tekisin sen vain Chrisin kanssa, Bale sanoi.

Nolan huijasi tuottajia Cillian Murphyn suhteen

Cillian Murphy näyttelee Nolanin Oppenheimer-elokuvassa, ja hän on esiintynyt myös kaikissa kolmessa elokuvantekijän Batman-elokuvassa– samoin kuin hänen elokuvissaan Inception ja Dunkirk.

Nolan paljasti hiljattain, että vaikka Murphy oli käynyt koe-esiintymässä Batmaniin, mutta ei saanut sitä roolia, hän todella halusi hänet elokuvaan toiseen hahmoon ja varmisti, että johtajat olivat vakuuttuneita päätöksestä ottamalla heidät kuvauspaikalle katsomaan Murphyn koekuvauksen ympärillä vallinnutta jännitystä.

– Kun kävimme ensimmäisen keskustelun, luulen, että molemmat tiesimme, ettet päätyisi Batmanin rooliin. Mutta halusin todella päästä kuvauksiin kanssasi, halusin saada sinut elokuviin. Teimme ne koekuvaukset erittäin hienostuneesti, 35mm:llä, pienellä kuvauspaikalla. Kuvausryhmässä vallitsi sähköinen tunnelma, kun aloit esiintyä, Nolan kertoi.

– Kuvasimme kaksi kohtausta ja pidin huolen siitä, että johtajat tulivat katsomaan, mitä sinä teit kuvauksissa. Kaikki olivat niin innoissaan katsellessaan esitystänne, että kun sitten sanoin heille: ’Okei, Christian Bale on Batman, mutta entäpä Cillian näyttelemään Scarecrow’ta?’, ei ollut mitään eriävää mielipidettä.”

Mainos