Mainos
Christopher Nolanin Oppenheimerin kansainvälinen arvosteluembargo, eli kritiikkikielto puretaan keskiviikkona, mutta käsikirjoittaja-ohjaaja Paul Schraderilla on vahvat sanat toisen maailmansodan aikaisesta tieteiseepoksesta.

Facebookissa kirjoittanut Taxi Driverin, Raging Bullin ja Kristuksen viimeisen kiusauksen käsikirjoittaja kutsui Oppenheimeria ”tämän vuosisadan parhaaksi ja tärkeimmäksi elokuvaksi”.

– Jos näet tänä vuonna elokuvateattereissa yhden elokuvan, sen pitäisi olla Oppenheimer. En ole Nolan-groupie, mutta tämä puhaltaa ovet saranoiltaan, Schrader ylistää.

Mainos

Oppenheimerin pääosassa Cillian Murphy näyttelee J. Robert Oppenheimeria, toisen maailmansodan aikaisen Manhattan-projektin johtajaa, joka oli vastuussa atomipommin luomisesta.

Aiemmin tässä kuussa Pariisissa ensi-iltansa saaneen elokuvan ensimmäiset reaktiot olivat myös ylistäviä.

Telegraphin elokuvakriitikko Robbie Collins kirjoitti Twitterissä: ”Olen kahden vaiheilla, olenko kainosteleva ja salaperäinen Oppenheimerin suhteen vai sanonko vain, että se on täydellinen tyrmäys, joka halkaisi aivoni auki kuin nykivän plutoniumytimen ja jätti minut nyyhkyttämään lopputeksteihin niin, etten edes muista mitä muuta.”

Total Filmin Matt Maytum twiittasi: ”Oppenheimer jätti minut tyrmistyneeksi. Suuressa mittakaavassa oleva hahmotutkimus, jossa Cillian Murphy tekee ylevän keskeisen suorituksen. Eeppinen historiallinen draama, mutta jossa on selvästi Nolanin herkkyys: jännitys, rakenne, mittakaavan tuntu, hätkähdyttävä äänisuunnittelu, merkittävä visuaalisuus. Vau.”

AP:n elokuvakirjoittaja Lindsey Bahr kirjoitti Twitterissä: ”Christopher Nolanin Oppenheimer on todella upea saavutus totuudenmukaisessa, tiiviissä sovituksessa, kekseliäässä tarinankerronnassa ja Cillian Murphyn, Emily Bluntin, Robert Downey Jr:n, Matt Damonin ja monien, monien muiden mukana olleiden – joidenkin vain yhden kohtauksen verran – vivahteikkaissa suorituksissa. On vaikea puhua jostain näin tiheästä asiasta niinkin typerässä kuin twiitissä tai viestiketjussa, mutta Oppenheimer on todella vakava, filosofinen, aikuisten draama, joka on yhtä jännittävä ja jännittävä kuin Dunkirk.”

Mainos