Mainos

x-teevee pääsi ensimmäistä kertaa kokeilemaan etähaastattelun tekemistä live chatin kautta, kun Chronicle –leffan tähdet antoivat tähän mahdollisuuden.

Tämä oli lähes yhtä jännittävä tapahtumaketju, kuin elokuvan traileri. Chronicle kertoo kolmesta nuoresta kaveruksesta, jotka saavat supervoimia. Aluksi pojat käyttävät supervoimiaan erilaisten pilojen ja jekkujen tekemiseen, jotka he kuvaavat videokameralle. Mitä enemmän pojat voimiaan käyttävät, sitä enemmän ne vahvistuvat. Pian pojat eivät tiedä, hallitsevatko he supervoimia vai supervoimat heitä.

Mainos

Vähän samalla tavalla kävi live chat -haastattelun kanssa.

Olin jo hyvissä ajoin haastattelulle varatussa chat-huoneessa varmistamassa, että yhteys ja chat toimivat niin kuin pitääkin. Kysymykset olivat valmiina, minä olin valmis.

Pian chat-ruutuun ilmestyi jonkun muun toimittajan kirjoittama testing –kirjoitus. Sitten toinen, kohta kolmas. Montakohan toimittajaa tätä live chattia seuraa, ihmettelin. Kohta ruutu täyttyi toimittajien testauksista ja terveisistä. Voi sheisse! Miten jätkät ikinä vastaavat juuri minun kysymykseeni, jos omia kysymyksiään tuuttaa 20 muutakin toimittaja samaan aikaan?

Vastaus: ei mitenkään.

Juliste

Kun ohjaaja Josh Trank ja näyttelijät Dane DeHaan, Alex Russel ja Michael B. Jordan ilmestyivät ruudulle, chatruutu täyttyi sekunnissa toimittajien kysymyksistä, jotka eivät välttämättä liittyneet toisiinsa mitenkään.

Aloin naputtaa kysymyksiäni paniikissa ruudulle.


Ensimmäinen kysymys

Kun nettiyhteyteni alkoi toimia pätkimättä, ohjaaja Josh kertoi, kuinka hän ei halunnut tehdä sellaisia lentokohtauksia, joita näkee jokaisessa supersankarielokuvassa.

– Halusin lentokohtausten näyttävän siltä, kuin ne tapahtuisivat todella edessäsi ja sinulla sattuisi olemaan videokamera mukana.

Josh suunnitteli lentokohtauksia epärealistisiin efekteihin erikoistuneiden ihmisten kanssa. He päätyivät siihen, että oikea lentäminen saattaisi näyttää samalta, kuin laskuvarjolla hyppääminen. He rankensivat jättimäiset laskuvarjon tapaiset verkot, joiden sisällä näyttelijä oli kuin hamsteri juoksupyörässään. Kohtaukset kuvattiin greenscreenin edessä ja eteenpäin liikkumisen fiilis luotiin valoilla.

Näyttelijöiden mukaan kohtausten tekeminen oli hauskaa, vaikka heidän piti killua pitkiä aikoja paikoillaan häkissä greenscreenin edessä.

Lentokohtausten tekemisen lähtökohdat välittyivät hämmentävän hyvin webbikameran toiselle puolelle. Näytti siltä, kuin haastattelu tapahtuisi edessäni. Se vaan tapahtui webbikameran toisella puolella, enkä voinut kontrolloida tilannetta mitenkään. Naputtelin muutaman kysymykseni uudestaan chat-ruudulle.

Voittajafiilis

Toinen kysymys
Seuraava kysymys koski päänäyttelijöiden välistä kemiaa. Dane DeHaan, Alex Russel ja Michael B. Jordan ovat 24-vuotiaita näyttelijöitä, joihin on voinut törmätä lähinnä erilaisissa tv-sarjoissa ennen Chroniclea. Miehet tapasivat ensimmäistä kertaa elokuvan koekuvauksissa, mutta heistä tuli läheisiä elokuvan aikana. Kuvausten ulkopuolella he viettivät aikaa yhteisessä kämpässään ja pelasivat pelikonsoleita. Tästä johtuen miehillä on yhteinen kemia, joka välittyy elokuvasta myös katsojille.

Nakutin kysymyksiäni uudestaan ja uudestaan. AAARRGGH!!! Vastatkaa nyt! Olitteko kateellisia toistenne supervoimista? Mikä kohtaus oli vaikein ohjata? Mutta ei. Näiden kysymysten sijaan Michael vastaa hänelle suunnattuun kysymykseen ”tuleeko vallalla olla jokin raja?”. Mikä hiton kysymys se edes on??? Syvällisen pohdinnan jälkeen Michael vastaa kyllä, vallallakin täytyy olla rajansa. Ihanko totta?

Tahdonvoimaa

Kolmas kysymys
Eräs kysymys oli varmasti lähes jokaisen toimittajan listalla ja siihen saatiin myös vastaus: tekivätkö näyttelijät itse stunttinsa?

DeHaan kertoo, että lähes kaikki tehtiin itse, mutta jotkut kohtaukset olivat niin vaikeita, että stunttimiehet tekivät ne yksinkertaisesti paremmin.

– Jouduin selättämään monta pelkoa elokuvan kohtauksissa. Ne, joita en pystynyt ylittämään, stunttimieheni ylitti puolestani.

Auto lammessa

Neljäs kysymys
Copy-pastetan kysymykseni vielä kerran chat-ruudulle, vaikka tiedän pelin olevan jo menetetty. Ohjaaja Josh Trank kertoo, että haluaisi elokuvan nähneiden katsojien tuntevan olleensa osa jotain sen sijaan, että ovat vain istuneet ja katsoneet jotain.

Minäkin toivoin samaa haastattelutilanteelta. Istun hölmistyneenä kotisohvalla. Ohjaaja ja näyttelijät kiittävät webbikameran toisella puolella olevia toimittajia. Suljen chat-ruudun. On tyhjä olo. Toivotaan, että Chronicle-elokuva antaa kuitenkin enemmän, kuin x-teeveen kokema haastattelutilanne.

Teksti: Anne Lainto
Kuvat: FS Film

Mainos