Mainos
”Tules poik’ kantama pattinkki!” – Astragon on jälleen vauhdissa simulaattoreidensa kanssa ja tällä kertaa luvassa on raksa-reiskan unelmapeli, Construction Simulator 2.

CS2 on mobiilipeli, joka on nyt käännetty myös PC:lle. Käännös ei ole parhaimmasta päästä. Se onkin kontrolleiltaan varsin jähmeä – kuin ikiroudasta kaavittu neanderthalilaisen kolmas jalka. Aikasempi Construction Simulator 2014 oli kovaa kamaa, mutta jatko-osan olisi voinut jättää älylaitteille, jolla se toimiikiin kivasti.

Mainos

Kaikki lempikoneet löytyvät listalta

CS2:ssa luodaan omaa raksataivasta, ja edetessään pääsy 40 alkuperäiseen, autenttiseen ja lisensoituihin raskaisiin koneisiin. Valittavana on tunnetuimpia merkkejä kuten Caterpillar, Liebherr, Palfinger, Bell Equipment, STILL, ATLAS, Mack Trucks, MEILLER Kipper ja tietenkin Kenworth. On raktoria, kuorma-autoa, sementtirekkaa, asfalttikoneita ja kaikkea muuta mitä työmaalla aikuinen, Radio Novaa kuunteleva keski-ikäinen valkoinen ja rasvainen heteromies tarvitsee. Ei muutakuin näppylähanskat kouraan ja hommiin, perkele!

Lisenssit ovat kunnossa ja tavaraa piisaa!

On se saatana savotta!

Hommia riittää ja niitä onkin yli 60 erilaista aina talon rakentamisesta soran kuljettamiseen. Mitä isompi homma, sitä enemmän koneistoa tarvitaan, mutta sitä isompi liksa. Erilaisten työtehtävien suorittamiseen ei aina välttämättä riitä rahulit hankkimaan uunituoretta Liebherrin pyöräkuormaajaa, joten laitteet voi myös vuokrata minuuttihinnoilla. Kätevä toiminto ja antaakin pelaajalle vapautta suorittaa jo heti alussa vähän vaativimpiakin tehtäviä. Jos esimerkiksi taloa aletaan rakentamaan, pitää materiaalit hankkia paikalliselta Starkilta, ja kaupan pihalla pitää tuotteet nostaa lavalle trukkia käyttäen. Kaikki pitää siis tehdä itse ja tämä on hyvä asia, sillä luo lisää syvyyttä peliin. Sorat ja asfaltit haetaan taas louhokselta jne.

Isot projektit pitävät sisällä useita työvaiheita.

Työvaiheita jokaisessa hommassa on useita ja hommia ei missään vartissa pakettiin lyödäkään, vaan vaatii ihan oikeasti vähän hartijalihaksia, paskinta vaaleapaahtoista kahvia ja röökiä. (Respawn ei suosittele missään tapauksessa tupakkatuotteita, mutta Arskan niskaprässiä sitäkin enemmän.)

Louhokselta haettava hiekka ei mene rantakäyttöön.

Sakkoja, sakkoja

Isojen poikien laitteiden kontrollointi on PC:llä kamalaa. Ajaminen onnistuu, mutta lisälaitteiden esimerkiksi nostokurjen operointi on hankalaa. Näihinkin tottuu ajan myötä, mutta mobiilipelin kontrollien läsnäolo on vahva.

Kaikki pitää tehdä itse.

Westside Plainsilla voi kruisailla pitkin katuja, jotka generisyydeltään eivät juuri eroa toisistaan, mutta kartan avulla teleportaatio onnistuu, mikäli siellä on vierailtu ennenkin. Nopeasta siirtymästä otetaan pelaajan krediittipussista välimatkan pituinen maksu. Myös punaisia päin, ylinopeutta kaahaileva ja muita päin rysäyttelevä Jarru-Jami joutuu vastuuseen teoistaan ja rahapussista viranomainen nappaa oman osansa.

Henkilökunta ei auta lastamaan ostettuja materiaaleja

Ulkoasu on karu, käyttöliittymä on erittäin älylaitteille rakennettu, mutta ajoneuvot ovat mallinnettu todella hyvin ja näyttävätkin esikuviltaan. Ei tämä ole missään tapauksessa huono peli, vaikka alkukankeuden aikana saattaakin motivaatio tipahtaa alle sallitun rajan. Pelissä on yllättävänkin paljon sisältöä, mutta PC-muunnos olisi saanut olla kuitenkin päivitettynä tälle vuosituhannelle.

Construction Simulator 2 US Pocket Editionin voit vinguttaa itsellesi steamista peräti alle 10€:lla.

 

 

Mainos