Mainos
Creative Sound Blaster GC7 tarjoaa vaihtoehdon erilaisten peliääninen korostamiseen, mikäli omat kuulokkeet ja mikrofonit ovat muuta kuin Creativea tai varustamatta erikoisilla taajuusominaisuuksilla.

Creative Sound Blaster GC7 on siis yksinkertaisuudessaan pienikokoinen lisävahvistin, jolla voidaan nauttia peleistä ja leffoista virtuaalisena 5.1- tai 7.1-äänentoistolla, musiikista erikseen ekvalisoituna stereona ja buustata FPS-pelien ääniä vaikka askelten tai muiden rapinoiden osalta. Kuulokkeilta tai kaiuttimilta ei tarvita näitä ominaisuuksia.

Mainos

Vahvari pelaamiseen

GC7:n tärkein ominaisuus on tietenkin parantaa e-urheilupärjäämisä buustaamalla vihollisten askelääniä yllätyshyökkäysten välttämiseksi ja oman taktikoinnin eduksi.

Vahvarilla saa kuitenkin myös kaavittua peleistä irti virtuaalisen surround-äänen stereokuulokkeisiin oman maun mukaisin asteuksin.

Vahvari on ulkoisesti hieman retrohtavan studiomikserin tai levysoittimen näköinen. Laitetta koristavat orannsit tehostevalot, joilla ilmaistaan äänenvoimakkuudet. Lisävaloissa on omat sateenkaarenvärinsä helpottamassa painikkeiden tunnistusta.

Vasemman puoleinen iso potikka säätää yleistä kuulokkeiden tai kaiuttimien äänenvoimakkuutta. Oikeanouoleinen potikka puolestaan peliäänten ja chat-äänen tasapainoa.

Keskellä vahvaria on pikaekvalisaattori, jolla säädetään bassoa, diskantteja, keinosurroundia, mikrofonia sekä tietenkin Creativen omaa SXFI-tehostetta.

Erillisinä näppäiminä löytyy vielä neljä muokattavaa vaihtopainiketta sekä iso mikrofonin mykistysnäppäin.

Liittimet ovat monipuolisia.

Mikä ihmeen SXFI?

Creativen SXFI-tehoste pyrkii tuomaan optimaalisen äänimiksauksen jokaisen korvaan sopivaksi. Korvat kun ovat kaikilla erilaiset keskenään, skannataan ne ensin Creativen SXFI-sovelluksella ja sitten ladataan Creativen palvelimelle, josta ne uploadataan eri kuulokkeille tai vahvariin.

Tämän jälkeen virtuaalinen surround kuulostaa ainakin teoriassa uskottavammalta kuin ilman tehostetta. Itse en ole eroa huomannut aiemmin, enkä tätäkään testiä tehdessä. Mainoskikkana tämä kuitenkin lienee varsin hyvä.

Muotoilu on kerrassaan retroisan mehevä.

Kenelle?

Creative Sound Blaster GC7 on pätevä apuri sellaiselle PC- tai konsolipelaajalle, joka haluaa pärjätä paremmin FPS-turnauksissa ja nauttia leffansa kuuokkeilla keinotekoisin surround-tehostein. Ääniä saa säätää mielin määrin ja napit voi määritellä tekemään juuri itselle tärkeitä valintoja.

GC7 tukee myös Dolbya, joten virtuaalisurround on yllättävän hyvä Dolby Atmosta tukevissa leffoissa ja peleissä. Jopa vanha Terminator 2 toistui surroundineen kuulokkeilla katsellessa uskomattoman hyvin.

GC7:aa voi lämpimästi suositella, mikäli ns. oikeaa vahvaria ja aitoja 5.1- tai 7.1-kaiuttimia ei omasta teknologiapesästä löydy. Oikeaa viritinvahvistinta GC7 ei kuitenkaan korvaa.

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
Creative Sound Blaster GC7
Edellinen artikkeliPredator näyttää, miten Alien räjäytetään kranaatinheittimellä
Seuraava artikkeliF1 2021 -arvostelu – EA:n kädenjälki näkyy välittömästi
Kirjoittaja on Respawn.fi-sivuston päätoimittaja.
creative-sound-blaster-gc7-arvosteluGC7:aa voi lämpimästi suositella, mikäli ns. oikeaa vahvaria ja aitoja 5.1- tai 7.1-kaiuttimia ei omasta teknologiapesästä löydy.