Mainos
Creative SoundBlaster GS3 on äänentason upgreidaus tableteille, läppäreille ja pöytäkoneille, joissa paukkuu oletuskaiuttimien diskanttihelvetti.

Voit myös kuunnella arvostelun audioversiona tästä:

Soundbarit ovat yleistyneet, joten tarjontaa on enemmän kuin koskaan. Eikä ihme, sillä onhan laatuääntä huomattavasti helpompaa ja esteettisempää toistaa yhdestä pötköstä kuin kahdeksasta isommasta kaiuttimesta, jotka löytyvät sieltä ja täältä, pitkin olohuonetta.

Mainos
@respawn_fi Creative SoundBlaster GS3 -soundbarin #unboxaus. #creative #soundblaster #gs3 #soundbar #unboxing #gamingontiktok #gaming ♬ Come Check This (Quickie Edit) – FETISH

Creative SoundBlaster GS3 on reilun kilon painoinen ja 41-senttinen pitkula, jonka sisältä löytyy kaksi kaiutinelementtiä ja subbari. Se voidaan kytkeä tietokoneeseen tai muuhun oheislaitteeseen joko Bluetoothilla, USB-kaapelilla tai 3,5 mm:n kuulokeliittimellä. Se, mikä tekee tästä houkuttelevan, on noin 70 euron ohjehinta.

Tekninen laatu ja suorituskyky

Creative SoundBlaster GS3:n kaiuttimet ovat taajuusvasteeltaan 100–20 000 herzin välimaastossa. Signaalin kohinasuhde on >75 db ja äänipalkin tehot 12 W ja maksimisyötöllä 24 W.

Käytännössä ääni on siis yllättävän hyvää. Mitään pro-hi-fi-tasoa ei kaiutin tietenkään tarjoa, mutta 70 euron pötköksi tämä suhisee yllättävän hienosti. Diskantti on hieman muovinen, mutta basso on jotain, mitä tällaiselta putkelta ei osaa odottaa. Ääni ei myöskään ala särkemään, vaikka volyymia lyö kaakkoon.

Ääntä voisi hyvinkin verrata vaikka suosittuihin putken muotoisiin bluetooth-kaiuttimiin. Eniten GS3:n ääni vertautuu pieneen JBL:n pötkäleeseen. GS3:ssa on kuitenkin paremmat bassot.

Laitteen käyttäminen on helppoa. Sen kyljestä löytyy vain äänenvoimakkuuspotikka, superwide-tehostenappi, RGB-valojen säädin ja bluetoothin parituspainike.

Superwide on tässä korvaamassa kalleimmissa malleissa olevaa Dolby Atmos -ääntä, joka osaisi kaiuttaa tilaäänen. Superwide nimensäkin mukaan yrittää laajentaa stereoäänestä hieman laveamman, mutta sen onnistuminen riippuu pitkälti alkuperäisestä äänilähteestä. Tämä on ominaisuus, josta joko tykkää tai on tykkäämättä, eli makuasia.

Ja kyllä, mitäpä olisi kaiutin ilman valoa. Ääniputken ledivaloista löytyvät seuraavat asetukset, Chasers, Revontuli, Peak Meter, Glowing, Wave ja Cycle, jotka on suunniteltu erityisesti pelaamiseen. Itseäni moiset valot vain häiritsevät, mutta ymmärrän toki tubettajia, joille oma atk-piste on estetiikan kehto ja siinä valaistus on tuikitärkeää.

Kannattaako ostaa?

Creative SoundBlaster GS3 on kokoonsa ja hintaansa nähden yllättävän soiva peli. Sen ääni on jykevä ja selkeä. Sen parittaminen on yksikertaista ja mukauttaminenkin helppoa. Jos tarpeenasi on yksinkertainen kaiutinestetiikka, mutta läppärin, pädin tai puhelimen omien kaiuttimien aikaansaamaa audiota parempi soundi, on Creative SoundBlaster GS3 erittäin hyvä vaihtoehto.

Jos puolestaan vaadit ääneltä hivenen enemmän ja Dolby Atmos -virtuaalitilaäänituen, on samalta valmistajalta toisena vaihtoehtona n. 230 euroa maksava Creative Stage 360.

Mainos