Mainos
Creative SXFI Air Gamer -peliheadsetti on muhkean näköinen, monipuolisen oloinen ja korvaakin optimoiva langaton pelikuulokesetti. Mutta pärjääkö se kilpailijoilleen?

Creative on panostanut pelikuulokekilpailussa viime vuosina korvan optimointiin parhaimman mahdollisen keinosurroundin ja eSports-peleissä askeläänten erottelun mahdollistamiseksi. Tehoste on nimeltään SXFI, ja sitä hyödyntävät myös Air Gamer -kuulokkeet. Mutta kuinka kuulokkeet pärjäävät rajussa kisassa?

Mainos

Muotoilu

Muotoilultaan Creative SXFI Air Gamer -pelikuulokkeet ovat kuin parhaimmatkin studiokuulokkeet. Ne ovat pyöreän elegantit, mutta mahtailevan pulleat, kivat kädessä ja yleisesti upeat.

Korvakupit ovat pehmeät kuin tyyny ja verhoiltu reijitetyllä nahalla. Tällöin pito on hyvä, mutta myös ympäröivät äänet kuulee hyvin. Sanka on niin ikään verhoiltu mustalla nahalla.

Kumpi korva? Sitä ei ole vaikea arvata, kun oikean ja vasemman korvan luurit on merkitty suurilla kirjaimilla.

Puolinahkaisten korvakuppien hyöty on kuitenkin nyt kaikin tavoin heikko. Nahkaisten korvakuppien etu on siinä, että ne eivät päästä ympäröiviä ääniä pilaamaan kuuloketunnelmaa. Kankaisten hyöty on puolestaan siinä, että ne eivät hiosta, mutta ympäröivät äänet tulevat läpi. Creativen ratkaisuna on nyt tarjota pelaajalle hikoilevat kuulokkeet, jotka päästävät myös äänet läpi – eli molempien vaihtoehtojen huonot puolet on yhdistetty.

Kuulokkeet käytännössä

Langaton tai langallinen, molemmat ovat samassa paketissa. Kuulokkeet voi nimittäin parittaa bluetoothilla joka paikkaan ja nauttia sitten langattomuuden eduista. Jos langattomuus alkaa syövyttämään, voi kuulokkeet kytkeä myös 3,5 mm liittimellä suoraan puhelimeen, Pleikkarin ohjaimeen tai tietokoneeseen. Tästä iso plussa.

Äänenlaatu

Yllättävää kyllä, Creative SXFI Air Gamer -kuulokkeet ovat äänenlaadultaan varsin karmeat. Diskantti on todella korkea, keskiäänet kumisevat ja basso hajoaa herkästi – etenkin jos Super-FI-tehosteet ovat päällä. Bassoa kyllä löytyy, mutta korkeat äänet pilaavat tunnelman heikkolaatuisuudellaan.

On jopa yllättävää, että miten muuten näin laadukkaan oloiset kuulokkeet kuulostavat niin paskalta.

Jos kuulokkeita ei ole kytketty tietokoneeseen, jossa Creativen säätösofta on asennettuna, kuulokkeista ei saa tehosteita pois lainkaan. Ainoastaan kytkemällä kuulokkeet 3,5 mm plugilla ja pitämällä ne off-asennossa, saadaan kuulokkeet kuulostamaan natiivilta. Eikä sekään soundi ole kilpailukykyinen. Monet huonot nappikuulokkeet kuulostavat paremmilta.

Mikrofoni

Entäpä se mikrofoni? No, se kuulostaa tältä:

Eli mitään podcasteja tai pelivideoita on turha lähteä tällä mikrofonilla tuottamaan. Ääni toimii juustoisena normaalissa pelikeskustelussa, mutta siihen sen hyödyt jäävät.

Kokonaisuutena omituinen

Creative SXFI Air Gamer -kuulokkeet ovat omituiset räpellykset. Äänenlaatu on valitettavan heikkoa, korvakuppiratkaisut tukevat vain huonoja vaihtoehtoja ja mikrofoni on kaukopuhelulaatua. Muotoilusta ja rakenteesta nämä saavat kuitenkin plussaa, mutta siinäpä se. Creative SXFI Air Gamer -kuulokkeita ei voi suositella kultakorville. Äänistä kiinnostumattomille, ne ovat varmasti ihan sopivat.

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
Creative SXFI Air Gamer
Edellinen artikkeliEpic Games Storen seuraavat ilmaispelit paljastettiin
Seuraava artikkeliNäin Hotline Miami 2 kuuluu oikeasti vetää läpi
Kirjoittaja on Respawn.fi-sivuston päätoimittaja.
creative-sxfi-air-gamer-arvosteluCreative SXFI Air Gamer -kuulokkeita ei voi suositella kultakorville. Äänistä kiinnostumattomille, ne ovat varmasti ihan sopivat.