Havainnekuva.
Mainos
CD Projekt on ilmoittanut työstävänsä Cyberpunk 2077:n jatko-osaa, uutta Witcher-pelien trilogiaa, Witcher-spin-offeja ja täysin uutta peliä.

Uutinen paljastettiin tiistaina julkaistun CD Projektin laajan yhtiökatsauksen ohella, jossa yhtiö paljasti aikovansa kehittää jatkossa kolmea tuotesarjaansa: Cyberpunk 2077:ää, The Witcheriä ja yhtä täysin uutta omaa julkaisuaan.

Cyberpunk 2077:n jatko-osaa – koodinimeltään ”Project Orion” – kehittää CD Projekt Red North America – uusi Bostonissa, Yhdysvalloissa avattava studio.

Mainos

– Suunnitelmamme ovat varmasti kunnianhimoisia, ja ne vaativat paljon työtä, omistautumista ja kasvua, CD Projektin toimitusjohtaja Adam Kiciński julistaa lausunnossaan.

– Siksi perustamme Bostoniin uuden tiimin, joka yhdessä Vancouverin laajenevan tiimin kanssa muodostaa uuden studiomme – CD PROJEKT RED North America. Näin voimme hyödyntää Pohjois-Amerikan lahjakkuuksia täysimääräisesti.

Yhtiön uusi pelituote – koodinimeltään ”Project Hadar” – on ollut hautomossa viime vuoden lopusta lähtien.

– Se on tällä hetkellä pienen tiimin konseptointivaiheessa, ja se tulee olemaan erilainen kuin The Witcher ja Cyberpunk 2077, CDP sanoi.

CD Projektin liiketoiminnan kehityspäällikkö Michał Nowakowski korosti, että työ Hadarin parissa on vielä alkuvaiheessa.

– On tärkeää ymmärtää, että juuri nyt työskentelemme vielä peruskonseptien parissa ja luomme pohjaa tälle uudelle franchisingille, hän tarkensi.

The Witcherin osalta CD Projekt vahvisti, että aiemmin tänä vuonna julkistettu neljäs varsinainen Witcher-peli on uuden trilogian alku. Kaikki kolme peliä on tarkoitus julkaista kuuden vuoden sisällä ensimmäisestä pelistä.

Vuonna ostettu amerikkalainen Flame in the Flood -studio, on kehittämässä innovatiivista näkemystä Witcher-universumiin, koodinimeltään Project Sirius. CD Projekt kuvailee projektia ”unohtumattomaksi tarinaksi nykyisille Witcher-faneille ja uusille yleisöille”.

– Peli sijoittuu Witcher-universumiin, mutta se eroaa aiemmista julkaisuistamme siinä, että se on suunnattu paljon laajemmalle yleisölle. Sirius tulee tarjoamaan sekä yksin- että moninpeliä, Kiciński toteaa.

Täysin uusi Witcher Unreal 5 -moottorilla

Lopuksi CD Projekt ilmoitti työstävänsä toista täysimittaista Witcher-peliä entisten Witcher-veteraanien johtaman kolmannen osapuolen studion kanssa. Project Canis Majoris on tarinavetoinen, yksinpelattava avoimen maailman roolipeli, joka sijoittuu Witcher-universumiin.

– Tämä on ensimmäinen vastaava tuote, jota kehitetään konsernin ulkopuolella. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että sen laatu jäisi jälkeen talon sisäisistä tuotannoista. Teknologiselta kannalta se perustuu Unreal Engine 5:een ja Polarista varten luotuun työkalupakkiin, Kiciński kommentoi.

Franchising-flywheel

CD Projekt kertoi aikovansa toteuttaa franchising-flywheel-konseptia, jossa se kehittää ekosysteemiä, joka koostuu toisiaan vahvistavista tuotteista eri medioissa. Osana tätä se sanoi avautuvansa yhteistyölle ulkopuolisten tiimien kanssa.

– Tavoitteenamme on työskennellä kokeneiden kumppaneiden kanssa, jotka pystyvät täyttämään laatuvaatimuksemme ja tarjoamaan faneillemme arvokkaita kokemuksia, Nowakowski sanoi.

– Teemme näin luodaksemme uusia, jännittäviä tapoja olla vuorovaikutuksessa brändiemme kanssa ja antaaksemme myös sisäisille tiimeillemme mahdollisuuden keskittyä siihen, mikä meitä yrityksenä ajaa: vallankumouksellisten roolipelien kehittämiseen.

– Kun ajattelemme tulevaisuutta, meillä on nyt kolme ainutlaatuista, vahvaa ja kestävää franchising-yritystä. Kummankin keskipisteenä on kasvava määrä yksinpelejä, joissa on mieleenpainuva tarina ja joita on täydennetty moninpelikokemuksilla.

Näemme CD Projektin kasvavana voimana, jota muovaavat tiimit, jotka ovat ylpeitä saavutuksistaan ja ottavat rohkeita askeleita kunnianhimoisten tavoitteidensa toteuttamiseksi.”

Mainos