Mainos
Pimeän kiehtova maailma ja pelottavan korkea vaikeusaste. Dark Souls tekee ensidebyyttinsä Nintendon konsolilla vuosien odotuksen jälkeen.

Kaikki eivät välttämättä ole pelanneet From Softwaren synkän hankalaa toimintaroolipeliä, mutta kaikki sen tuntevat. Pelin brutaaleja läpäisyvaatimuksia on käsitelty jopa valtavirtamedioissa ja pelin vaikeaselkoiseen juoneen ovat ihastuneet sekä fantasian, että kauhun ystävät.

Mainos

Mistä on kyse?

Lyhyenä kertauksena voidaan todeta, että kyseessä on, karkeasti ilmaistuna, elävien kuolleiden kuningaskunnan epookki. Pelin varsinainen sisältö koostuu pelimaailmassa navigoimisesta, haastavista kohtaamisista vihamielisten olioiden kanssa sekä äärettömän vaativien pomovastusten kukistamisesta.

”Pelin brutaaleja läpäisyvaatimuksia on käsitelty jopa valtavirtamedioissa”

Dark Soulsin remasteroitu versio Nintendo Switchille ei periaatteessa tuo pelillisesti mitään ihmeellistä uutta pöytään. Kyseessä on sama mestariteos, johon allekirjoittanut ihastui jo muilla laitteilla pelatessaan. Graafiset päivitykset ovat minimaalisia ja kaikki toimii, kuten pitääkin.

Jatkossa pimeät sielut kulkevat matkalla mukana

On kuitenkin yksi iso asia, joka tekee tästä versiosta ostamisen arvoisen. Vihdoinkin on mahdollista sukeltaa yhteen synkeimmistä fantasiamaailmoista missä tahansa. Dark Souls pyörii isolta näytöltä irrotettunakin Switchillä erinomaisesti.

Ainoa pieni kitinän aihe lienee pientä ruutua hieman liiaksi täyttävä HUD, joka luultavasti häiritsee monia pelaajia minua vähemmän.

Mainos