PS4:n tuleva avoimen maailman zombipeli, Days Gone: mitä tiedämme pelistä nyt ja milloin se tulee?

Mainos
PlayStation 4:n yksinoikeuspeli Days Gone on saanut lyhyitä ja hypettäviä esittelyjä E3-messuilla jo parin vuoden ajan. Pelistä ei kuitenkaan olla kuultu mitään viime kesän jälkeen.

Mistä oikein on kyse ja mitä tiedämme tässä vaiheessa? Pelin luova ohjaaja John Garvin paljastaa muutamia yksityiskohtia.

Days Gone sijoittuu Yhdysvaltoihin, jossa karanteenialueella asusteleva Deacon St. John yrittää pysytellä hengissä. Metsä kuhisee zombeja, mutta pahimmat vastustajat ovat toiset ihmiset, sillä kaikilla on voimakas tarve pysyä hengissä ja pitää omansa elossa. Keinoja ei kaihdeta.

Mainos

Kuin The Last of Us?

Days Gone vaikuttaa ennakkomateriaalien perusteella hyvin samankaltaiselta kuin The Last of Us -peli. Näin ei kuitenkaan ole. Days Gone on avoimen maailman seikkailu, jossa pelataan vain ja ainoastaan  Deacon St. Johnilla. Pelissä on muutama flashback-kohtaus tosin.

Hahmo- ja välinemuokkaus

Itse pelattavaa hahmoa,  Deacon St. Johnia ei voi pelissä muokata. Pelihahmo vaihtaa lippiksen asentoa kerran tai pari, mutta siinä se. Johnilla on kuitenkin täysin mallinnetut nännit, joten on oletettavaa mies on jossain kohtauksessa ilman paitaa. Toivottavasti ei ilman housuja kuitenkaan. Sitä varten on Conan Exiles.

Sen sijaan moottoripyörää voi kustomoida. Prätkään saa eri maalipintoja, pakoputkia ja parempaan ohjattavuuteen vaikuttavia osia.

Prätkän hallinta

Moottoripyörä on suuressa roolissa. Sille on muokkausten lisäksi tarjolla myös stunt-haasteita. Jos pelaaja kuitenkin kyllästyy kaahailemaan sillä, pelissä on tuttu pikasiirtymävaihtoehto.

Voiko pelaaja uida?

Deacon St. John osaa uida, mutta ei ui pelissä. Tähän saattaa liittyä olettamus siitä, että pelin infektio etenee vesistöitse. Vesistöt kierretään tai ohitetaan muilla tavoin kuin uimalla.

Tekniikka

Pyöriikö Days Gone 4K/60p:nä? No, ei. Harva näin esteettinen ja paljon tehoja vaativa konsolipeli pyörii niin kovalla grafiikkacombolla, jota etenkin PC-pelaajat hehkuttavat. PS4 pyörittää Days Gonea 1080/30p-formaatissa ja PS4 Pro 4K/30p-formaatissa.

Pelin pituus?

Pelin kehittäjät kertovat keston olevan noin 30 tuntia, mutta pelaamista voi jatkaa pelin lopputekstien rullattua. Kaava on tuttu ja turvallinen.

Milloin peli sitten julkaistaan? Julkaisupäivää ei vielä ole lukittu, mutta peli tulee ennen kuin vuonna 2019 julkaistava The Last of Us 2.