Mainos

Down by the Laiturin avajaispäivän keikaksi valikoitui The 69 Eyes klo 19.00. Tämä esiintyminen kuuluu albumin X kiertueeseen I Know What You Did Last Summer Tour 2013, ja ajoittuu poikien Viron ja Ruotsin keikkojen väliin.

Keikkapaikkana toimi erehdyttävästi sirkustelttaa muistuttava DBTL-teltta, jonka sisäänkäyntiä merkkasi (ja merkkaa) Rakkauden festivaali -kyltti. Yleisön joukossa olikin kosolti sekä pareja, että todennäköisesti illan mittaan pariutuvia ihmisiä. Esiintymisen melko varhaisen ajankohdan johdosta väkeä valui paikalle jatkuvasti lisää – tosin enemmänkin telttaan olisi mahtunut.

The 69 Eyes aloitti ajallaan varmaotteisesti, mutta vähäeleisesti. Jyrki69:n mahtava, persoonallinen ääni toimii teltassa jopa paremmin kuin avoimella festarilavalla. Miksaus oli kerrankin lähes täydellistä, ja toimi myös hiukan sivummassa seistessä. Laulun lisäksi erottuivat jopa yksittäiset instrumentit, ainakin ajoittain, mutta mitään ei silti nostettu liikaa esille. Valotekniikka istui tunnelmaan hienosti. Suoraan lavarakenteisiin nostetut kattokruunut toivat varieteetunnelmaa teltan tähtitaivas taustanaan. Väki oli mukavasti menossa mukana heti alusta lähtien. Itse bändi tuntui lämpenevän pikkuhiljaa, ja biisin Dance D'Amour kohdalla Jyrki69:llä alkoivat irrota asianmukaiset elkeet.

Mainos

DBTL yleisöä

Bändin yleisö on usein yhtä mielenkiintoista nähtävää kuin esiintyjät itse. Tavanomaisemman festariväen seassa näkyy varta vasten laiteltua meikkiä ja asua. Lisäksi yleisön ikäjakauma on harvinaisen laajaa, eikä mikään ikäryhmä noussut erityisesti esille. Esitystä katsastamaan oli tullut myös muutama tytär äiteineen – tai toisinpäin. Porukoita löytyi myös miehisinä versioina, joten The 69 Eyes vaikuttaakin sopivan erityisen hyvin juuri kaupunkifestareille.

DBTL yleisöä

Turkulaiset Jaana ja Julia Keihäs pitivät molemmat keikasta yhtä lailla.
– Oikein onnistunut, kannatti tulla!, Keihäät iloitsivat.

Teksti: Marika Lähde
Kuvat: Oskari Kulmala

Mainos