Mainos
Ruoska ja lihaklöntti. Miten nämä sopivat alternatiivimusiikkigenren kuolleiden festareille? Täydellisesti!

Dead Island 2: SoLA -lisäosa tuo kuolleiden saarelle jatkoa ja lisäpelattavuutta. SoLA-festivaalit on yksi yhtenäinen alue, jossa räiskitään zombeja turpaan tai turpaonteloon kuten festareilla on usein tapana.

Tämä arvostelu keskittyy puhtaasti uuteen SoLA-lisäosaan. Alkuperäisen Dead Island 2 -arvostelun voit lukea tästä. Alta näet tunnin verran co-op-pelikuvaa juonnettuna:

Mainos

Blood, Bones & Rockn’ roll

Uutena viehätyksenä peliin tuo suolaa Apex Zombie -variantit; Whipper ja Clotter. Nämä uutukaiset ovat myös mutaatioita, kuten Butcher, Screamer, Slobber, Crusher, Burster ja Mutator. Ei suolaa ilman pippuria siis.

Whipper hyödyntää hyökkäyksissään omaa suolistoaan ruoskana, joka saa pakarat tummumaan alta aikayksikön. Clotter sen sijaan on yksi iso lihamössöklöntti, joka mäiskii isolla alastomalla, lähes suomalaisen miehen olemuksellaan.

Lisäosaa pääsee muuten pelaamaan, vaikka pelin päätarina olisikin vielä kesken. Extempore-festarit ovat parasta.

Hienosäätöä

Jos Dead Island 2 ihastutti, niin tämä SoLA-lisäosa on syy palata pelin pariin yksin tai kavereiden kanssa. Kuka hullu nyt yksin festareille lähtisi?

Peli on itsessään viihdyttävä ja lisäsisältö saa palaamaan takaisin juuri sen verran, mitä on tarjolla. Muuten vain peliä ei jaksa pelata, jos ei ole tehtäviä tai tarinaa jäljellä.

Toinen… ja neljäskin mielipide

Koska pelasimme uutta lisäosaa moninpeliyhteistyönä, kerromme samalla useamman näkökulman. Myös lopullinen arvosana koostuu eri mielipiteiden keskiarvosta.

Peksi Lammi

Dead Island 2, kuolleiden ihastuttava versio Ex On the Beach -sarjasta. Lisäosa SoLA tuo ensimmäisen puolen tunnin aikana jo sellasta mellakkaa ja myllyä et persvako hiessä saa juosta kylähulluja karkuun. Kanssapelaajien kanssa toki helppo juosta zombeista lävitse, kun kerran on kunnollisen asevaraston jo saanut kerättyä päätarinan puolelta.

Uusi lisäri ainakin itsellä droppasi freimit aika huolella, joten ympärillä on aika laajalti paljon tavaraa ja uutta ympäristöä tutkittavana.

Juha-Matti Lepänhaara

Dead Island 2:n lisäri, SOLA on kuin emopelinsäkin; parhautta kimpassa, vaikka ryhmätoiminta onkin supistettua kolmiodraamaa.

SoLAisa festaritunnelma välittyy hienosti ja lisärissä on tilaa temmeltää. Se on myös tämän kompastuskivi. Suuret alueet syövät ahnaasti ATK-laitteilta tehoja, eikä mopoilla kannata edes yhden päivän lippua ostaa, vaikka pääesintyjänä keikkuisikin koko kansan Tauski.

Kristian Eloluoto

Dead Island 2: SoLA on visuaalisesti varsin esteettinen tapaus. Sen tapahtumapaikka on puhtaasti festivaalialue, joka on iso, mutta kauttaaltaan hyvin itseään toistava. Pelattavaa on muutamaksi tunniksi, ja yhteistyössä se menee varsin viihtyisästi. Haastetta on kuitenkin lisätty peruspeliin nähden tuplasti. Samaa samaa kuin emopeli, mutta uudessa ympäristössä.

Mainos