Mainos
Marvelin sekopäisimpiin hahmoihin lukeutuva Deadpool tekee paluun valkokankaalle. Vieläkö läpät jaksavat naurattaa, vai olisko Poolin aika iskeä kätensä naulaan?

Wade Wilson (Ryan Reynolds), ex-palkkasotilas, nykyinen kasvoiltaan ja kropaltaan kuivunutta avokadoa muistuttava super, muttei sankari. Paranemisvoimalla ja päheillä punaisilla kledjuilla varustettuna, Deadpool-nimeä kantavalla Wilsonilla menee hyvin. Kotona upea mimmi, bisnekset sujuu ja vitsilinko vatkaa. Sitten Poolilta viedään kaikki tärkeä. Mies on hukassa. Tulevaisuudesta saapuu metallikädellä varustettu kovanaama Cable (Josh Brolin), jonka missio on ottaa hengiltä lapsimutantti Russel (Julian Dennison). Löytääkö Pool taas elämälleen tarkoituksen, vai kuihtuuko hän kuin pöydältä alas vierinyt kuiva avokado?

Mainos

Uusi ohjaaja, uudet kuviot

Deadpool 2 jatkaa Poolin tarinaa David Leitchin hypätessä ohjaajan puikkoihin. Meininki on selkeästi muuttunut ykkösosasta, ja tarina on astetta tummasävyisempi. Reynoldsin Deadpool tuntuu tällä hetkellä olevan myös valitettavan paljon selväjärkisempi kuin ykkösosassa. Edelleen on neljännen seinän rikkomista ja itsetietoista läppää, mutta homma ei tunnu enää ihan niin freesiltä. Hahmoja on myös mukana edeltävää osaa paljon enemmän. Tarinalla semisti isommat puitteet, joka hieman vie Pooliuden ytimestä muualle.

Edellisen Deadpoolin ohjaaja Tim Miller oli visuartisti, jonka ensimmäinen pitkä ohjaus oli Deadpool. Vähän vielä raa’at taidot, eikä niinkään kypsytetty ohjaajuus toi Deadpooliin hyvää raffiutta, jota tässä viimeistellymmän oloisessa kakkosessa ei enää ole. Tarinankerronnallisesti Deadpool 2 alkaa täppäilemään Marvel Studiosin muun kerronnan tyylisesti, eikä lopputulos ole enää niin raikas.

Jakaa faninsa

Ei Deadpool 2 huono elokuva missään nimessä ole. Hahmot ovat mielenkiintoisia (erityisesti Josh Brolinin Cable ja Zazie Beetzin loistava Domino), hyvin tehtyjä ja jopa sivuosatkin saavat tilaa hengittää. Raakaa väkivaltaa riittää ja läppää lentää joka välissä.

Soundtrack ajaa asiansa. Herkullisia Cameoita on runsaasti. Yksikin sellainen ”räpäytä-silmiä-ja-ohi-meni” – tyylinen cameo on erityisen hauska. Paljon hyvää ja hyvin tehtyä settiä siis. Jälkimaku on vaan vähän kliininen.

Deadpool 2 tulee jakamaan väkeä; toiset tykkäävät varmasti kakkososasta enemmän, itse lukeudun niihin, jotka yksisarvinen toisessa kourassa ja Deadpool-Blu-ray toisessa kourassa toivoopi peiton alla olevan vielä kolmaskin käsi. Kyllä Deadpool 2 todennäköisesti tiensä luokseni löytää, mutta ei saa kutsua peiton alle.

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
Deadpool 2
Edellinen artikkeliRage 2 sai pelikuvatrailerin – nautiskele se tästä
Seuraava artikkeliCall of Duty: Black Ops 4 saattaa saada PS4-yksinoikeuksia
Juhani Kakko
Taide – Media – Teknologia. Elokuva ja pelit, koska niissä yhdistyvät taide ja teknologia. Teatteri, koska on tehnyt sitä aina. Impro, koska ei tarvitse muistaa vuorosanoja. Musiikki, koska se on henkireikä. Kirjat, koska aina voi oppia jotain lisää. Liikaa siistejä juttuja, liian vähän aikaa ja uteliaisuus pitää aina nälkäisenä.
deadpool-2-arvosteluDeadpool 2 on oiva jatko-osa rääväsuiselle antisankarille. Graafista väkivaltaa ja itsetietoista läppää riittää, mainiot sivuhahmot kantavat hyvin, soundtrack saa hymyn huulille ja Cameot ovat mainiot. Deadpool 2:sta ei silti saa sitä samaa löytämisen riemua, kuin mitä ykkösosa tarjosi. Lopputulos on kuin söisi roskaruokaa ja samalla joku pesee sinun hampaita.