Mainos
Deadpool & Wolverine on Deadpool 3 -elokuvan virallinen nimi. Kyseessä on odotettu jatko-osa, jossa Foxin X-Men-universumin kaksi suosituinta hahmoa yhdistävät voimansa.

Ryan Reynoldsin Deadpool ja Hugh Jackmanin Wolverine lähtevät yhteiseen seikkailuun, joka on täynnä toimintaa ja huumoria.

Elokuvan ensimmäinen teaser-traileri on julkaistu, mutta se ei paljasta vielä paljoa Wolverinen osuudesta tarinaan.

Mainos

Traileri paljastaa juonikuviot

Trailerissa nähdään, että Deadpool on asettunut aloilleen Morena Baccarinin Vanessan ja ystäviensä kanssa Deadpool 2 -elokuvan tapahtumien jälkeen. Mukana ovat myös Deadpoolin vanhat tutut, kuten Karan Sonin Dopinder, Leslie Uggamsin Blind Al, Brianna Hildebrandin Negasonic Teenage Warhead ja Colossus. Jopa Deadpoolin X-Force-tiimi, joka tapettiin edellisessä elokuvassa, on palannut Deadpoolin aikamatkustuksen ansiosta.

Deadpoolin rauha kuitenkin rikkoutuu, kun hänen ovelleen ilmestyy TVA eli Time Variance Authority. TVA on aikapoliisien organisaatio, joka esiteltiin Disney+:n Loki-sarjassa.

TVA:n tehtävänä oli alun perin suojella yhtä ”pyhää aikajanaa”, jonka hallitsija oli Kang-variantti, He Who Remains. Mutta Loki-sarjan lopussa He Who Remains kuoli, Loki otti vallan aikajanoista ja multiversumi alkoi laajentua.

TVA ei kuitenkaan tule pidättämään Deadpoolia aikarikoksista, vaan värväämään hänet avukseen.

TVA-agentti Paradox, jota näyttelee Matthew Macfadyen, kertoo, että MCU eli Marvel Cinematic Universe on vaarassa, ja että vain Deadpool voi pelastaa sen. Deadpool kutsuu itseään ”Marvelin Jeesukseksi” ja lähtee mukaan TVA:n aikamatkustusseikkailuun.

Mikä on se kriisi, joka uhkaa MCU:ta ja johon Deadpool tarvitaan?

Sitä ei vielä paljasteta, mutta trailerissa nähdään, että Deadpool kohtaa myös Wolverinen.

Wolverinea ei näytetä paljoa. Ensimmäisessä kuvassa Wolverine on pukeutunut valkoiseen smokkiin, joka on hänen salanimensä Patchin tunnusmerkki. Tämä kohtaus saattaa tapahtua Madripoorissa, joka on Wolverinen suosima saarivaltio sarjakuvissa.

Toisessa kuvassa Wolverine on pukeutunut sarjakuvista tuttuun sinikeltaiseen asuunsa. Tämä kuva vihjaa, että Wolverine ja Deadpool eivät ole hyvissä väleissä elokuvassa.

Elokuvan suurin mysteeri on se, mikä versio Wolverineista on kyse. Ryan Reynolds ja Hugh Jackman ovat aiemmin vahvistaneet, että Deadpool 3 ei kumoa vuoden 2017 Logan-elokuvan tapahtumia, jossa Wolverine kuoli. Onko tämä siis nuorempi versio Wolverineista, vai onko hän palannut jotenkin eloon? Siihen saamme vastauksen, kun Deadpool & Wolverine saapuu elokuvateattereihin.

Miksi Deadpool 3 on niin tärkeä Marvel-universumille?

Deadpool & Woilverine saattaa pelastaa tylsiksi käyneet Marvel-elokuvat uudella ja rankemmalla otteellaan.

Se, miten paljon elokuva liimaa jälleen tapahtumia toisiinsa saattaa aiheuttaa sen, että katsojilla on paine nähdä aikaisempiakin Marvel-elokuvia ja -sarjoja, joita on loputtomasti. Tämä on yksi Marvel-massan heikkouksista. Jos elokuva onnistuu olemaan enemmän itsenäinen jatko-osa kahdelle aikaisemmalle Deadpoolille ja X-men-elokuville, on Deadpool & Wolverine varmasti leffa, joka saattaa palauttaa Marvelin tai’an ja kiinnostuksen tylsäksi käynyttä universumia kohtaan.

Deadpool & Woilverine saa Suomen ensi-ilansa 24. heinäkuuta.

Mainos