Mainos
Disney/Marvel Studiosin kauan odotettu Deadpool & Wolverine saa ensi-iltansa Kiinassa samaan aikaan Yhdysvaltojen kanssa 26. heinäkuuta. Tämä on ensimmäinen kerta, kun Deadpool saa vihreää valoa Kiinan markkinoille.

Aiemmin Deadpool (2016) ei saanut julkaisulupaa graafisen sisältönsä vuoksi ja Deadpool 2 (2018) nähtiin Kiinan valkokankailla vasta kuukausia myöhemmin ja vain perheystävällisen PG-13 versiona. Kiina tuotti silti 42 miljoonaa dollaria lipputuloja, mikä oli suurin osa uudelleenjulkaisun 51 miljoonan dollarin maailmanlaajuisesta kokonaistulosta.

Disney ei ole julkisesti ilmoittanut, tehdäänkö Deadpool & Wolverine -elokuvaan sensuurimuutoksia Kiinan viranomaisten kanssa tehdyn sopimuksen osana. Lähteiden mukaan elokuvaa ei kuitenkaan leikata tavalla, joka muuttaisi tarinan eheyttä tai “Deadpool-henkeä”.

Mainos

Deadpool & Wolverine on ehkä odotetuin supersankarielokuva vuosiin, ja markkinaseuraajat ovat kiinnostuneita näkemään, voiko se herättää uudelleen fanien innostuksen MCU:ta kohtaan.

Pandemian aikana Hollywoodin suurelokuvat ovat menettäneet merkitystään Kiinan lipputuloissa. Marvel on erityisesti ollut laskussa, ja MCU-elokuvat palasivat maahan viime vuonna, mutta mikään niistä ei ylittänyt 100 miljoonan dollarin rajaa – summa, joka oli aiemmin itsestäänselvyys franchiselle Kiinassa.

Ryan Reynoldsin ja Hugh Jackmanin energian sekä Shawn Levyn ohjauksen toivotaan herättävän kiinnostuksen uudelleen. Marvel ilmoitti, että kaksi tähteä ja ohjaaja vierailevat Kiinassa heinäkuun alussa elokuvan mainostamiseksi.

Mainos