Mainos
Hideo Kojima on yksi arvostetuimmista ja puhutuimmista peliohjaajista. Miehen tunnetuimmat pelit ovat Metal Gear Solid -seikkailut ja uusin tapaus Death Stranding.

Vaikka pelimaailma hypetti ja puhui paljon Death Strandingista ennen ja sen julkaisun jälkeen paljon ja ylistäen, eivät pelin myyntiluvut ole kovin hääppöisiä. Vuodesta 2019 alkaen peliä on myyty vain 5 miljoonaa kappaletta PC:llä ja PS4:llä yhteensä.

Pelistä yritetään saada vielä puristettua viimeiset mehut irti julkaisemalla se kolmannen kerran Director’s Cut -versiona PS5:lle.

Mainos

Sen sijaan vähemmällä hypellä ja pienemmällä markkinoinnilla edennyt Mortal Kombat 11 oli kiven kova hitti heti ilmestymisestään, ilmoitti Warner Bros ja NetherRealm eilen.

Peli on myynyt vuodesta 2019 asti 12 miljoonaa kopiota. Se on yli tuplasti Death Strandingin luvut, vaikka ei kuitenkaan ole lähelläkään GTA V:n myyntilukuja, 145 miljoonaa kopiota vuodesta 2013 alkaen.

Myös alkuvuodesta julkaistu indiepeli Valheim on yksi tämän vuoden PC-suosikeista 6,8 miljoonalla myydyllä kopiollaan.

Oliko Death Stranding liian outo? Amerikkalaista machoilua ja japanilaista erikoisuutta samassa paketissaa. Ehkä tämä resepti ei taittunutkaan länsimaisiin riittävän hyvin? Se ei kuitenkaan myynyt myöskään japanissa. Kulttuurien yhdistäminen onnistui jotenkin Metal Gear Solidissa, mutta nyt Kojiman on pantava uusi mietintämyssy päähänsä ja pohdiskeltava, ketkä hänen kohderyhmäänsä todella ovat tai mies ei saa enää uusia mahdollisuuksia toteuttaa itseään AAA-pelien parissa. Pelibisnes on raakaa peliä.

Mainos
Edellinen artikkeliBond kaivettiin naftaliinista – No Time to Die sai lopullisen ensi-iltapäivämääränsä
Seuraava artikkeliBatmobile, DeLorean, TMNT-auto ja KITT löytyvät Hot Wheels: Unleashed -pelin autokattauksesta