Mainos
Destiny ykkösestä tuttu Eris Morn on palannut, ja on heti ongelmissa kuun kamaralla.

Uusimman Destiny-lisäosan tarinassa, Kuussa kummittelee ja mystisiä mustia pyramideja leijailee siellä sun täällä. Pahalla on näppinsä taas pelissä, ja se pitää luonnollisesti hoitaa pois päiväjärjestyksestä suojelijoiden toimesta.

Shadowkeep jatkaa tarinaa suoraan Forsakenin jälkeen. Tarina on lisäosamaisesti kovin, kovin lyhyt. Bungien neljännessä lisärissä taistellaan painajaisia (Nightmares) vastaan, jotka ovat samoja vihollisia kuin ennen – tosin nyt aaveina. Ne ovat pelottavampia ja vaarallisempia, ja se Shadowkeepissä näkyykin. Tarina on kaikessa lyhykäisyydessään  välillä jopa pelottavan aavemainen, ja se toimii kyllä, mutta olisi sen voinut viedä vielä pidemmälle. Ehkä ensikerralla sitten?

Mainos
Eristä piinataan

Nyt myös Steamissa!

Activisionin lähdettyä Bungien kimpasta, pelin saa nykyään Steamille mahdollistaen cross-savetukset, eli voit linkata pleikkarilla grindatut tallenteet pc:lle, ja sota jatkuu hiirellä ja näppäimistöllä (niinkuin sen kuuluukin, perkele).

Shadowkeep tarjoaa uuden raidin ja dungeonin, kaksi Exotic Questia, joista toinen on Xenophase ja toinen Leviathans Breath -jouskari. Tosin Leviathans Breath Quest on kausipassin takana.

Nightmare Hunts, jossa teilataan bosseja porukassa, vaikeustason noustessa aina eteenpäin mentäessä ja kauden vaihduttua. Vex Offensive on puolestaan PVE -pelimuoto, joka on mukavan reipasta räiskintää hyvillä palkinnoilla ja sopivan kokoisella areenalla, mutta vain kausipassin omistajille.

Raha haisee ja mikrot kolisee jälleen. Destiny 2:n ollessa nykyään peruspeliltään ilmainen, ei Shadowkeep silti sisällä viimeisintä lisuketta, Forsakenia ollenkaan, vaan sen joutuu poistamaan kaupasta itselleen euroilla. Jos haluat kaikki lisärit ja kausipassit,  joudut niistä pulittamaan sen verran, että lompakkosi haistattaa vitut, luo tekonahkansa ja muuttaa naapuriin.

Kuu on maaginen, pelottava ja helvetin kaunis mesta

Muutaman tunnin tarina ja sitten taas grindataan

Uusivanha, ikoninen paikka kuu, on käytössä tosin kolme kertaa isompana ja se on kaunis. Todella mielenkiintoinen ja laaja alue, missä viettää mielellään useammankin hetken. Toisinaan jopa henkeäsalpaavan kaunis! Tehtävää tosin on tarinan puolesta vain muutamalle tunnille, ja loppu onkin samoja mestoja samoja vihollisia vastaan grindausta.

Tunnelma kohillaan

Uutta kamaa on lyöty pelin sisään mukavasti, ja uusimpana lisäyksenä on kausiartefaktit (seasonal artefacts), josta pelaaja saa hyödyn aina sen kauden aikana. Ensimmäinen kausiartefakti on The Gate Lords Eye, jolla saa iskettyä varusteisiin ja aseisiin lisäspeksiä.

Itse pidän kovasti suojien läpäisevistä luodeista, mutta valintoja on ihan tarpeeksi, joten voit viilailla omaa suojelijaasi paljon enemmän kuin aiemmin. Powerlevelit lähtevät suoraan 750:stä ja maksimit on siellä 950+:n hujakoilla. Kaikki aiemmin hankitut varusteet ja aseet ovat tallessa ja ovat 750-levelillä. Glimmeriä voi keräillä nyt 250 000 asti, ja sitä tipahteleekin enemmän kuin aiemmin.

Seasonal artifacts – that’s a fact!

Varusteet on myllätty totaalisesti kantaen nimeä Armor 2.0. Jokaisella armorilla on energiatyyppi ja arvo, jotka mahdollistavat erilaisten modien käytön riippuen energiatyypistä. Itse käytin käyttöpisteitäni kranaattien käytöstä kloituvan jäähyajan kutistamiseen sekä kranaattien heittoetäisyyden kasvattamisen. Kätevää!

Kamoille modeja

Tynkä kuin prinssinakki

Destiny 2 Shadowkeep on hyvä, mutta tynkä lisäosa. Kertooko se sitten siitä, että onko tulossa jatkoa tai jostain muusta, sen näkee myöhemmin. Tällä hetkellä noin 35 eurön DLC kannattaa hankkia alesta, sillä hintansa väärti se ei ole. Kausipassien hintalaput huomioiden, se ei tee oikeutta pelaajille.

Mikromaksut, nuo nykyajan trendit ovat tässäkin luonnollisesti mukana, ja se on ihan perseestä – Niinkuin mikromaksut aina ovat. Annan neuvon teille kaikille: kun kukaan ei käytä mikromaksuja, ei silloin pelistudiotkaan niistä hyödy, eikä niitä kannata enää peleihin toteuttaa. Voitte jakaa sanaa kaikilla kielillä ympäri verkkoa.

Pelastakaa mikromaksut Ry

 

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
Destiny 2: Shadowkeep
70 %
Edellinen artikkeliNäin suuri on Need for Speed Heatin kartta
Seuraava artikkeliPayday 3 -pankkiryöstöpeliä ei kannata odotella saapuvaksi ennen vuotta 2022
Juha-Matti, eli kansansuulla Jusku, on Respawnin kokovartalokoomikkokriitikko, jonka kärkkäät ajatukset ja villit oivallukset tekevät peliarvioiden lukemisesta astetta hervottomampa. Jusku on myös yksi Respawn.fi Podcastin vakioäänistä. Myös aiheuttaa kaaosta lakkoilemalla ahkerasti!
destiny-2-shadowkeep-arvostelu-pcDestiny 2 Shadowkeep on pelisarjan neljäs lisäosa, joka on lyhyt, kaunis ja kallis.