Mainos
Uuden tiedon mukaan Bungie irtisanoi hiljattain noin 100 työntekijää eli noin 8 prosenttia kehittäjän työvoimasta.

Maanantaina vahvistettiin, että Bungie oli viimeisin Sony Interactive Entertainmentin studio, jota irtisanomiset koskivat, vaikka irtisanomisten laajuus ei ollut vielä selvillä.

Bloombergin uusi raportti valottaa tilannetta tarkemmin, sillä sen mukaan henkilöstöä varoitettiin aiemmin tässä kuussa pidetyssä kokouksessa siitä, että liikevaihto oli noin 45 prosenttia alle ennakoidun, minkä toimitusjohtaja Pete Parsonsin mukaan johtui Destiny 2:n huonosta pelaajamäärästä.

Mainos

Väitetään, että henkilöstölle kerrottiin, että pelin seuraavaa laajennusta, The Final Shapea, lykätään helmikuusta 2024 kesäkuuhun, jotta henkilöstöllä olisi enemmän aikaa parantaa sitä.

Parsonsin kerrotaan myös kertoneen henkilökunnalle, että palkat ja palkkaukset jäädytettäisiin, mutta kaksi viikkoa myöhemmin – maanantaina – noin 100 työntekijälle kerrottiin, että heidät irtisanotaan.

Forbes-kirjailija Paul Tassi twiittasi lisätietoja, jotka hän oli saanut lähteestä, mukaan lukien väitteet, joiden mukaan monet työntekijöiden edut kestivät kuun loppuun asti, mikä tarkoittaa, että koska henkilöstö irtisanottiin 30. lokakuuta, heidän etunsa kestivät vain yhden päivän.

Bloombergin raportti vahvisti tämän, ja siinä todettiin myös, että terveydenhuolto oli erillinen etu ja että se on edelleen seuraavien kolmen kuukauden ajan irtisanottujen käytettävissä.

Miten käy osakkeille, jotka luvattiin työntekijöille?

Yksi mahdollisesti kiistanalainen kysymys koskee työntekijöiden osakkeita, joista suurin osa oli Bungien työntekijöiden omistuksessa ennen Sonyn ostoa.

Viime vuonna Sony paljasti, että noin 1,2 miljardia dollaria 3,6 miljardin dollarin Bungie-kaupasta oli tarkoitus käyttää työntekijöiden sitouttamiseen, ja sillä palkittaisiin nykyisiä työntekijöitä, jos he eivät lähtisi ja pysyisivät Bungien palveluksessa tietyn määrän vuosia.

Koska yksi Sonyn yritysoston tärkeimmistä syistä oli hyödyntää Bungien tietopohjaa, Sony aikoi ”kannustaa osakkeenomistajia ja muita luovia lahjakkuuksia jatkamaan työskentelyä Bungiessa yrityskaupan päättymisen jälkeen”.

Kelpoisuusehdot täyttävillä työntekijöillä oli osakkeita, joita ei ole vielä sidottu, eli osakkeita, jotka on varattu heille ja joita he voivat käyttää vasta, kun he täyttävät tietyn vaatimuksen – tässä tapauksessa heidän on pysyttävä Bungien palveluksessa tietyn määrän vuosia.

Tassin lähteen mukaan: ”Nuo osakkeet palautuvat Bungielle, jos lähdet, vaikka sinut erotettaisiinkin, kuten nyt tapahtuu monille asianosaisille.”

Mainos