Mainos
Pokémonien maailmaan sijoittuva Detective Pikachu tarjoaa raikkaan sivuraiteen point-and-click -peliformaatin muodossa. Noin kymmentuntisen seikkailun selkein herkkupala on pelin nimikkohahmo.

Pelihahmo Tim Goodmanin faija on kadoksissa. Matkalla Rhyme Cityyn selvittämään mysteeriä, Tim kohtaa matkalla klassista Sherlockin metsästäjän hattua kantavan etsivä-Pikachun. Etsivä-Pikachu poikkeaa aiemmista taskurotista. Se juo kahvia, on kärttyinen kuin keski-ikäinen mies ja samalla myös melkoinen naistenmies. Tim ymmärtää mitä etsivä-Pikachu puhuu, mutta ei ymmärrä mitä muut Pokemonit, edes muut Pikachut puhuvat. Tim ja etsivä-Pikachu ratkovat yhdessä mysteerejä samalla kun todellisena päämääränä on Tim Goodmanin kadonneen isän arvoitus.

Mainos

Mainio tarina, roisimpi Pikatchu

Detective Pikachu on mainio tarina Timin ja etsivä-Pikachun ystävyydestä. Naisia pokaileva, kärttyinen etsivä-Pikachu on raikas tuulahdus piipittävien sähköpikachujen seassa. Tällä konseptilla mukaan mahtuu paljon huumoria.

Peli koostuu periaatteessa muutamasta moniosaisesta puzzlesta, joiden ratkomiseen ei paljoa päätä tarvitse rapsutella. Tim hoitelee ihmisten haastattelut ja etsivä-Pikachu pokémonien haastattelut.

Peli on selkeästi suunnattu Pokémon-faneille, sillä osassa mysteerejä on kyse tiettyjen Pokémonien tutuista ominaisuuksista.

Etsivät työssään.

Mysteeriä mysteerin perään

Peli koostuu periaatteessa muutamasta isommasta kokonaisuudesta. Ensimmäinen on kaulakoruvarkaustehtävä, joka esittelee Timin ja etsivä Pikachun yhteistyökuviot. Tämän jälkeen kohdataan muita haasteita ja pian päästäänkin jo isän etsinnän mysteerien pariin.

Perus point-and-click-meininkiä ryydittelevät muutamat quick-time-eventit, jotka sopivasti annosteltuna tuovat pientä vaihtelua.

”Peli on selkeästi suunnattu Pokémon-faneille”

Detective Pikachun tarina ja nimikkohahmo ovat mainiot, ja spinoffina peli on varsin raikas tuulahdus gotta-catch-em-all-meiningille. Pelin selvittänee kymppituntisessa setissä. Haasteiden taso on helpohko, mutta englanninkielen taito on pakollinen. Vahva suositus Pokémonien faneille.

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
Detective Pikachu
79 %
Edellinen artikkeliOdotettu Red Dead Redemption 2 saa uuden trailerin keskiviikkona
Seuraava artikkeliDaddy’s Home 2 4K UHD Blu-ray -arvostelu – Puolihauskaa ukkisekoilua
Taide – Media – Teknologia. Elokuva ja pelit, koska niissä yhdistyvät taide ja teknologia. Teatteri, koska on tehnyt sitä aina. Impro, koska ei tarvitse muistaa vuorosanoja. Musiikki, koska se on henkireikä. Kirjat, koska aina voi oppia jotain lisää. Liikaa siistejä juttuja, liian vähän aikaa ja uteliaisuus pitää aina nälkäisenä.
detective-pikachu-arvosteluDetective Pikachun tarina ja nimikkohahmo ovat mainiot, ja spinoffina peli on varsin raikas tuulahdus gotta-catch-em-all meiningille. Pelin selvittänee kymppituntisessa setissä. Haasteiden taso on helpohko, mutta englanninkielen taito on pakollinen. Vahva suositus Pokémonien faneille.