Mainos
Diablo III -peli paukkaa Nintendo Switchille mukanaan kopallinen extraherkkuja. Onko tässä kenties paras tapa nauttia annos tulista Diablon karkotusta?

Diablo 3 tuskin esittelyjä kaipaa. Lisää voi halutessaan lukaista pelin laajemmasta arvostelusta, tästä.

Lyhykäisesti: Diablo 3 on reaaliaikainen isometrinen action-rpg-luolarymistely, jossa peruspelilooppina on mättää monstereita, kerätä parempaa loottia, parantaa hahmoa ja sitten toistaa samaa loputtomasti. Itseään toistavasta kaavasta huolimatta meininki on niin hyvää ja sujuvaa, loottien sisällön tehokkuuden ja vihollisten vaikeustason noustessa sopivalla tahdilla. Diablo 3 Eternal Collectionin parissa aika kuluu kuin siivillä ja toimiva ”ihan vähän vielä” tempaisee aikaa kivasti elämästä.

Mainos

Paljon, paljon tehtävää

Diablo III – Eternal Collection paketoi aiemmat lisäosat ja parit Nintendon Zelda-maailman ekslusiivihärpäkkeet samaan pakettiin. Kontenttia on sadoiksi tunneiksi.

Vaaikeustasojakin on helpon, normaalin, vaikean lisäksi useita toistaan haastavampia permadeath-Hardcore-tasoja. Pelistä ei siis tekeminen ja haaste lopu millään.

Pelissä voi valita useasta erilaisesta hahmoluokasta, joilla jokaisella on omat vahvuutensa ja heikkoutensa. Tarina ei ole kovin kummoinen, mutta ajaa sopivasti asiaansa. Lorea riittää tutkittavaksi, jos siihen haluaa uppoutua.

Musiikki on tukee tarinaa, nousematta kuitenkaan pääosaan.

Konsoliohjaimella pelaaminen toimii hyvin, nappeja on sopivasti, hahmo liikkuu sulavasti ja oikea tatti saa hahmon väistämään painettuun suuntaan. Taistelut ovat rivakoita ja erilaisia hyökkäystyylejä sekoittelemalla saa sopivaa taktisuutta mukaan monsterimättöbileisiin.

Syy hankkia Switch

Diablo III:n Switch-versio on allekirjoittaneen mielestä tähän mennessä paras versio pelattavaksi. Grafiikat eivät aivan yllä muiden versioiden tasolle, mutta se ei menoa ja meininkiä – varsinkaan käsikonsolimoodissa haittaa yhtään. Mikä olisi sen parempaa, kuin ottaa konsoli kouraansa ja pelata loistavaa Diabloa junassa, bussissa, auton takapenkillä, tylsillä treffeillä tai vaikkapa paskalla, joka eskaloituu huomaamatta kolmituntiseksi täysistunnoksi.

Jos vielä ei ole hankkinut vielä Nintendo Switchiä -konsolia, niin kyllä Diablo 3 on varteenotettava system seller.

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
Diablo 3 Eternal Collection
94 %
Edellinen artikkeli18 salaista paikkaa Red Dead Redemption 2:ssa, jotka on syytä käydä nuohoamassa
Seuraava artikkeli15 kaikkien aikojen parasta Android-peliä
Juhani Kakko
Taide – Media – Teknologia. Elokuva ja pelit, koska niissä yhdistyvät taide ja teknologia. Teatteri, koska on tehnyt sitä aina. Impro, koska ei tarvitse muistaa vuorosanoja. Musiikki, koska se on henkireikä. Kirjat, koska aina voi oppia jotain lisää. Liikaa siistejä juttuja, liian vähän aikaa ja uteliaisuus pitää aina nälkäisenä.
diablo-iii-eternal-collection-switchin-diablo-on-parasta-viihdetta-pskalla-istuessaDiablo III:n Switch-versio on allekirjoittaneen mielestä tähän mennessä paras versio pelattavaksi. Grafiikat eivät aivan yllä muiden versioiden tasolle, mutta se ei menoa ja meininkiä – varsinkaan käsikonsolimoodissa haittaa yhtään. Mikä olisi sen parempaa, kuin ottaa konsoli kouraansa ja pelata loistavaa Diabloa junassa, bussissa, auton takapenkillä, tylsillä treffeillä tai vaikkapa paskalla, joka eskaloituu huomaamatta kolmituntiseksi täysistunnoksi.