Digital Foundryn analyysi paljastaa: Resident Evil: Village tehtiin PS4 edellä – PS5:llä ei visuaalista etua, paitsi…

Mainos
Englantilainen pelejä syväanalysoiva Digital Foundry testasi viikko sitten hetken aikaa julki ollutta Resident Evil: Village -pelin demoa kaikilla PlayStation-alustoilla, PS5:llä, PS4 Pro:lla sekä PS4:llä.

Jännittävä todennus saadaan havaita yllä olevan videon kohdasta 3:30 alkaen, kun vertailu osoittaa, että peli näyttää aivan identtiseltä niin PS4:llä kuin PS5:lläkin. Visuaalisuus ei siis ole ottanut minkäänlaista harppausta konsoliversioiden välillä koskien 3D-malleja, hahmoja ja maailman yksityiskohtaisuutta.

Yksi ero kuitenkin pelistä löytyy. PS5-versio tukee nimittäin säteenseurantaa. Sen ollessa päällä ruudunpäivitys luonnollisesti putoaa noin 5 kuvaa sekunnissa (tehosteen hitaan laskenta-ajan vuoksi).

Mainos

Säteenseuranta korvaa keinotekoisen ambient occlusionin kokonaan kuten on tarkoituskin ja tekee heijastuksista aidosti peilaavia. Peilausten resoluutio on kuitenkin erittäin matala ja “ei niin vaikuttava”, kuten videolla todetaan.

Yhdessä asiassa PS5 päihittää PS4-version kirkkaasti. PS4 Pro:n HDD-kiintolevy nimittäin lataa pelin käyntiin noin 30 sekunnissa kun taas PS5:n SSD käynnistää pelin kahdessa sekunnissa.

Mainos
Edellinen artikkeliEpic Games Storen tämän viikon ilmaispeli on todellinen pakkoimutus
Seuraava artikkeliSoul – Sielun syövereissä -arvostelu (Blu-ray) – Pixar osoittaa jälleen lyömättömyytensä animaatiomestarina