DiRT Rally 2.0 sai VR-tuen pc:lle – aiheutti heti ongelmia Steamissa

Mainos
Codemasters lupasi ennen DiRT Rally 2.0 -pelin julkaisua, että peliin tehdään VR-tuki Oculus Riftille ja se julkaistaan kesän aikana. Codemasters piti lupauksensa ja näin myös kävi; DiRT Rally 2.0:aa voi nyt pelata pc:llä virtuaalitodellisuudessa.

Päivitys on ilmainen ja se on saatavilla sekä Steamin kautta että Oculus Riftin oman käyttöliittymän kaupan kautta. Hämmentävää kyllä VR-versiot ovat keskenään eroavaisia. Oculus Storen ralli on paremmin optimoitu ja se vaatii vähemmän konetehoja. Steam VR:n, eli HTC Vivellä ja Valve Indexillä pelattava versio on puolestaan niin buginen, että peli ei pyöri huippukoneilla mallikkaasti kuin Low-asetuksilla – jos niilläkään.

Toinen niljakas ongelma Steamissa on se, että peliä ei voi pelata enää tavallisena 2D-versiona lainkaan, jos VR-laite on koneessa kytkettynä. Pelin kun käynnistää Steamista, kytkee Steam automaattisesti VR-tilan päälle, jolloin DiRT Rally käynnistyy VR-versiona. Codemasters korjannee ongelman piakkoin.

Mainos

Kuinka pelaat HTC Vivellä Oculus Rift -versiota?

Optimointiasian voi korjata yksinkertaisesti. Määritä DiRT Rally 2.0:n käynnistysasetuksiin Steamissa ”-vrmode Oculus” ilman lainausmerkkejä. Käynnistä peli (ja aktivoi manuaalisesti peli-ikkuna alt+tab, mikäli näytöllä on Windowsin työpöytä).

Miltä se sitten näyttää ja tuntuu? Kurkkaa oheinen, päätoimittajamme tekemä video, jossa mies ajaa rallia ja purkaa tuntojaan pelifiiliksistä.

Mainos