Mainos
Discord irtisanoo 170 työntekijää eli noin 17 prosenttia työvoimastaan, yhtiön toimitusjohtaja ilmoitti torstaina.

Toimitusjohtaja Jason Citron sanoi The Vergen haltuunsa saamassa sisäisessä muistiossa, että vähennykset tehdään ”tarkentaaksemme keskittymistämme ja parantaaksemme tapaa, jolla työskentelemme yhdessä tuodaksemme lisää ketteryyttä organisaatioon”.

”Emme tehneet tätä päätöstä kevyesti, mutta olemme vakuuttuneita siitä, että se palvelee paremmin käyttäjiämme, liiketoimintaamme ja missiotamme pitkällä aikavälillä. Yrityksemme on muuttunut ja kasvanut merkittävästi viime vuosina. Meidän kaikkien pitäisi olla todella ylpeitä siitä, mitä olemme yhdessä saaneet aikaan palvellaksemme niitä miljoonia ihmisiä, jotka kääntyvät Discordin puoleen päivittäin viettääkseen aikaa ystäviensä kanssa.

Mainos

Samaan aikaan meidän on kohdattava joitakin kovia totuuksia. Kasvoimme nopeasti ja lisäsimme työvoimaamme vielä nopeammin, viisinkertaisesti vuodesta 2020 lähtien. Tämän seurauksena otimme vastaan enemmän projekteja ja toimintatapamme muuttui tehottomammaksi.

Nykyään olemme yhä selvemmin tietoisia siitä, että meidän on terävöitettävä keskittymistämme ja parannettava työskentelytapojamme yhdessä, jotta organisaatiomme olisi ketterämpi. Tämä on pitkälti vaikuttanut päätökseen vähentää henkilöstömme kokoa.”

Leikkaukset ovat Discordin kaikkien aikojen suurimmat, sillä se irtisanoi viime kesänä 4 prosenttia henkilöstöstä.

Tämä viimeisin irtisanomiskierros jatkaa peli- ja teknologiateollisuuden uskomattoman vaikeaa kautta. Viime vuonna arviolta yli 9 000 pelialan työntekijää menetti työnsä.

Mikä mättää?

Syitä, miksi pelialalla menee nyt aiempaa heikommin on, että ala on kohdannut kovaa kilpailua ja markkinoiden kylläisyyttä. Esimerkiksi Steamissa on nyt suurempaa pelitarjonnan kasvua kuin koskaan. Pelien määrä on kasvanut huomattavasti, mutta pelien laatu ja erottuvuus ovat heikentyneet.

Pelien elinkaari on myös lyhentynyt ja pelien ansaintamallit ovat muuttuneet. Pelien tekeminen on tullut yhä haastavammaksi ja kalliimmaksi. Myös koronapandemian vaikutukset näkyvät alalla yhä.

Mainos