Mainos
Lucasfilmin johtaja Kathleen Kennedy ilmoitti The Walt Disney Companyn Upfronts -esityksessä, että legendaariset Indiana Jones -elokuvat ovat katsottavissa Disney+ -palvelussa 31. toukokuuta alkaen.

Fanit voivat katsoa Indiana Jones ja kadonneen aarteen metsästäjätIndiana Jones ja tuomion temppeliIndiana Jones ja viimeinen ristiretki sekä Indiana Jones ja kristallikallon valtakunta -elokuvat ennen rakastetun elokuvasarjan päätösosaa Indiana Jones and the Dial of Destiny, joka saa ensi-iltansa elokuvateatterissa 28. kesäkuuta.

Indiana Jones ja kadonneen aarteen metsästäjät

Indiana Jones -elokuvasarjan ensimmäinen osa oli ehdolla kahdeksassa Oscar-palkintokategoriassa, mukaan lukien paras elokuva, ja se voitti neljä Oscar-palkintoa.

Mainos

Elokuvassa seikkailija-arkeologi Indiana Jones (Harrison Ford) lähetetään etsimään korvaamatonta sauvaa, jonka uskotaan osoittavan liitonarkin olinpaikan – ja jota myös vallanhimoiset natsit havittelevat.

Indiana Jones ja tuomion temppeli

Indiana Jonesin lentokonepakomatka shanghailaisyökerhossa tapahtuneesta kahakasta laulaja Willie Scottin (Kate Capshaw) ja hänen apurinsa Short Roundin (Ke Huy Quan) kanssa tyssää lyhyeen, kun heidän lentokoneensa törmää vuoreen ja he päätyvät pieneen, nälkää näkevään intialaiskylään. Kyläläiset kertovat ahdinkonsa johtuvan kolmen mystisen kiven katoamisesta, jotka ovat aina tuoneet kylälle vaurautta. Jones vannoo palauttavansa varastetut kivet, mikä johdattaa hänet ja hänen kumppaninsa tappavan kultin kohtaamiseen.

Indiana Jones ja viimeinen ristiretki

Indyn viholliset, natsit, ovat palanneet ja tällä kertaa kidnapanneet hänen isänsä, professori Henry Jones vanhemman (Sean Connery), jonka avulla he uskovat löytävänsä pyhän Graalin maljan. Indyn tehtävänä on pelastaa isänsä, Graalin malja ja koko maailma tässä ikimuistoisessa seikkailuelokuvassa.

Indiana Jones ja kristallikallon valtakunta

Kuuluisa seikkailija-arkelogi tohtori Henry Indiana Jones joutuu jälleen tositoimiin, kun hän sotkeutuu Neuvostoliiton juoneen, jonka tarkoituksena on paljastaa kristallikalloina tunnettujen salaperäisten esineiden salaisuus.

Indiana Jones and the Dial of Destiny

Harrison Ford palaa legendaarisen sankariarkeologin rooliin ikonisen elokuvasarjan viidennessä ja viimeisessä osassa. Fordin rinnalla elokuvan pääosissa nähdään Phoebe Waller-Bridge (Fleabag), Antonio Banderas (Kärsimys ja kunnia), John Rhys-Davies (Kadonneen aarteen metsästäjät), Shaunette Renée Wilson (Black Panther), Thomas Kretschmann (Das Boot), Toby Jones (Pappi, lukkari, talonpoika, vakooja), Boyd Holbrook (Logan), Olivier Richters (Black Widow), Ethann Isidore (Mortel) ja Mads Mikkelsen (Yhdet vielä).

Elokuvan on ohjannut James Mangold, ja sen ovat tuottaneet Kathleen Kennedy, Frank Marshall ja Simon Emanuel, Steven Spielbergin ja George Lucasin toimiessa vastaavina tuottajina.

John Williams, joka on tehnyt scoremusiikin jokaiseen Indy-seikkailuun aina ensimmäisestä, vuoden 1981 Kadonneen aarteen metsästäjät -elokuvasta lähtien, vastaa jälleen elokuvan scoresta.

Elokuva saa ensi-iltansa vain elokuvateatterissa 28. kesäkuuta

Mainos