Mainos
Dredge ei ole aivan tavallinen päivä vanhan kalastajan työssä, vaan kunnon matka hulluuden merelle.

Kuten vanha sanontaa kuuluu, jos seisot muna vedessä, olet taimenen edessä. On tullut siis aika pakata kalavermeet, vetää saderomppeet niskaan ja suunnata merelle, syynäämään syvyyksiä ja keräämään kaikkien aikojen kalasaalis.

Dredge yhdistelee upeasti Lovecraft-henkistä mysteeriä, avointa pelimaailmaa, ongelman ratkaisua ja kevyttä tarinan kerrontaa.

Mainos

Uutta matoa koukkuun

Pelaaja astuu vanhan kalastajan kumppareihin, joka on palkattu ruokkimaan pientä saariyhteisöä. Alusta asti on kuitenkin selvää, että tällä tienoolla kaikki ei ole hyvin ja edellinen kapu on kadonnut varsin epämääräisissä olosuhteissa.

Saariyhteisön mysteerejä selvitellessä pelaajan pitää myös huolehtia omasta varallisuudesta, varusteiden ylläpidosta ja inventaarion hallinnasta – kuka sanoi, että kyseessä on pelkkä kalaretki?

Ruori rasvattuna ja siimat kireänä

Pelimekaniikat ovat yksinkertaiset, joissa laivan ohjaus on erittäin toimivaa ja tarkkaa, etenkin hiirellä pelatessa. Dredge toimii kuitenkin yhtälailla ohjaimella, jolloin ohjaus vaatii hieman enemmän ennakointia mutta onnistuu sujuvasti.

Kalastus tapahtuu pienten naksutushaasteiden muodossa, joita pelissä on saalistyyppien mukaisesti mukavan monta.

Haasteellisuus vaihtelee riittävästi, jotta mielenkiinto pysyy yllä.

Modernia ja ajattoman kaunista

Dredge edustaa modernia ja yksinkertaista graafista ilmettä. Se onnistuu yksinkertaisuudessaan kuitenkin samalla olemaan todella kaunis ja tunnelmallinen.

Kalat, hahmot ja ympäristöt vaihtuvine vuorokauden aikoineen uhkuvat tunnelmaa ja yksityiskohtia. Etenkin hämärän hiipiessä, laskeutuu pimeyden myötä upeasti luotu uhkaavuus kun näkyvyys heikentyy ja ruumasta alkaa kuulumaan kummallisia ääniä.

Pelin musiikit ovat upeat. Muutoin äänimaailma onkin hyvin minimalistinen. Ehkä juuri tästä johtuen äänet ja musiikit haluaakin pitää päällä, sillä ne lisäävät tunnelmaa loistavasti samalla pysytellen sopivasti taustalla.

Koillistuuli vie kalatkin kattilasta

Dredge on hyvä peli. Valitettavasti sen mysteerit aukeavat turhankin nopeasti, eikä pelialue muutaman moottorin tuunauksen jälkeen enää tunnukaan niin isolta. Satunnaisia kohtaamisia paikallisten kanssa olisin myös kaivannut lisää ja kalastus menettää merkityksensä pelin edetessä, vaikka erilaisia kaloja onkin kerättävänä yli sata.

Hintaansa nähden Dredgeä voi suositella jokaiselle joka kaipaa rennohkoa seikkailua, sillä reilun kahden kympin hintalapulla saa kuitenkin kymmenisen tuntia pelattavaa todella tunnelmallisessa maailmassa, jossa syvyyden hirviöt eivät ole ainoa vaaniva uhka.

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
Dredge
75 %
Edellinen artikkeliNämä ovat huhtikuun Disney+-uutuudet
Seuraava artikkeliEntisellä GTA-kehittäjällä tekeillä kaksi isoa peliä, jotka ovat sidoksissa toisiinsa
Mr. Revideor
Each person who ever was or is or will be has a song. It isn't a song that anybody else wrote. It has its own melody, it has its own words. Very few people get to sing their song. Most of us fear that we cannot do it justice with our voices, or that our words are too foolish or too honest, or too odd. So people live their song instead.
dredge-arvostelu-kumpi-kestaa-pidempaan-mielenterveys-vai-siimatHintaansa nähden Dredgeä voi suositella jokaiselle joka kaipaa rennohkoa seikkailua, sillä reilun kahden kympin hintalapulla saa kuitenkin kymmenisen tuntia pelattavaa todella tunnelmallisessa maailmassa, jossa syvyyden hirviöt eivät ole ainoa vaaniva uhka.