Mainos
Noin 150 euron hintaisissa eliittiohjaimissa on totuttu näkemään takanapit. Joissain kaksi, toisissa neljä. Nyt myös Sony on tuonut viralliset takanapit PS4:n Dualshock-ohjaimeen, tosissaan pelaaville n. 30–40 euron hinnalla.

Aloitetaan nyt heti siitä, että mihin helvettiin tarvitaan kaksi ylimääräistä takanappia, etenkin kun nämä uudet pönikät eivät tuo täysin uusia nappeja vanhojen lisäksi, eikä niihin voi bindata combojakaan? No, kyseessä on uusi tapa pelata. Mikäli hierot ammattimaisesti vaikkapa Call of Dutya, voit bindata takanappeihin esimerkiksi neliön, ladataksesi aseen nostamatta peukaloa oikealta tatilta. Tai voit bindata Destinyn hyppynapin ja loikkia tarkemmin. Autopeleissä voit bindata takanappeihin vaikka vaihteet.

Tämä antaa mahdollisuuden tarkempaan ja reaktiivisempaan pelaamiseen, mutta vaatii toki uutta totuttelua ja opettelua.

Mainos

Asennus ja muotoilu

Ulkoisesti laite on pieni ja siro. Suurin osa myyntipakkauksen sisällöstä onkin ohjekirjaa. Laite kiinnitetään kuulokeliittimeen, jonka jälkeen se on heti valmis ja osana ohjainta.

Dualshock 4 Back Button Attachment sisältää oman kuulokeliittimensä, joten kuulokepaikkaa ei menetetä.

Laitteen takapuolella on pieni näyttö, jota näpäyttämällä voidaan vaihtaa profiileja ja sitä kaksoisklikkaamalla voidaan luoda profiileja. Näyttö on kätevä, eikä siihen huitaise vahingossa. Mielummin sen olisi kyllä suonut olevan laitteen etupuolella, jotta profiilien vaihtamisessa ohjainta ei tarvitsisi kääntää ympäri.

Napit tuntuvat ihan hyviltä, eikä niitäkään pääse painelemaan vahingossa. Sijoittelu ja muotoilu tuntuu viimeistellyltä. Ohjaimen paino kasvaa muutaman gramman, joka lisää käyttömukavuutta. Kun takanappeihin on tottunut, on vaikea tottua taas ohjaimeen, jossa niitä ei ole.

Kenelle?

Kuka näitä sitten tarvitsee? Aivan. Kyseessä on marginaalituote niille pelaajille, jotka todella haluavat pitää peukalonsa tatissa. Jos latausnapin painaminen koituu moninpelissä kohtaloksesi usein, saatat tarvita tällaista. Jos vaihteiden vaihtaminen on aina väärissä napeissa autopeleissä, saatat tarvita tätä. Jos taas ajattelet, että onpa kerrassaan turhake, kannattaa jättää ostamatta. Dualshock 4 Back Button Attachment ei tuo mukanaan mitään muuta uutta kuin kaksi vaihtoehtoista näppäinpaikkaa ohjaimen taakse taktisille pelaajille.