Mainos
PlayStation on käyttänyt ohjaimissaan akkuja jo PS3:n ajoista lähtien, mutta miksi Xbox-ohjain käyttää edelleen paristoja?

Tähän ikuisuuskysymykseen on saatu nyt vastaus. Microsoftilla ja paristovalmistaja Duracellilla on nimittäin pitkäaikainen yhteistyösopimus, jonka vuoksi jokaisen Xbox-paketin mukana toimitetaan Duracellin paristot peliohjaimen langattomuuden voimanlähteeksi.

Asian voi vieläpä tarkistaa helposti Duracellin verkkosivuilta, jonka yhteistyökumppaneiden joukossa komeilee Xbox-logo.

Mainos

Syy siihen, miksi Xbox-ohjainta ei ole varustettu akuilla on siis kaupallinen diili, joka houkuttelee kuluttajia ostamaan enemmän Duracell-paristoja Xbox-ohjaimiinsa kun vanhat loppuvat. Onneksi ohjaimeen voi ostaa AA-akkuparistot kaupasta itse, mikäli uusia sormiparistoja ei mieli jatkuvasti ostella.

Microsoft ei ole hylkäämässä nykyistä ratkaisuaan mihinkään, mutta ylistetty PS5:n DualSense-ohjain sai Microsoftin jefet heräämään siihen, että pitäisikö samanlaiset adaptiiviset liipasimet ja haptiset vibraattorit tuoda myös Xbox-ohjaimeen? Micoroft teki aiheesta kyselyn osalle Xbox Series -omistajille 5. tammikuuta 2021.

Mainos
Edellinen artikkeliNäitä tv-sarjoja katsottiin koronapandemian aikana eniten yhä uudelleen ja uudelleen
Seuraava artikkeliVR-formaatti muuttaa Hitman-peliä radikaalisti henkilökohtaisemmaksi