Mainos
Dungeons 4 on luolastorakentelun ja reaaliaikaisen strategian yhdistelmä. Se on kolmas jatko-osa Dungeons-sarjassa, joka itsessään ammensi Dungeon Keeper -peleistä.  

Joulupukki voisi ottaa oppia Dungeons 4:sta. Siinä nimittäin läpsitään räkänokkia (Snots), jos ne eivät tee työtä palkatta tarpeeksi tehokkaasti. Kokoomushan tämän jo taitaa, joten eiköhän joulupukkikin sen opi.

Peli on jatkoa Dungeons 3 -pelille. Dungeons-sarja itsessään on henkinen perillinen Dungeon Keeper -pelisarjalle. Dungeons 4 -pelissä rakennellaan luolastoja aarteille ja hirviömäisille sotureille, sekä taistellaan reaaliaikaisia taisteluja maanpinnalla hyviksiä vastaan. D4-pelissä ollaan siis pahis, äärimmäinen pahis, pahista pahin, ja tämän touhuja kertoilee kertojaääni koko pelin ajan.

Mainos

Tarinaa nimeksi asti

Pelin tarinassa pahis menettää kehonsa, hänen oikea kätensä kaapataan, sitten aletaan jälleenrakentaa.

Pientä viilausta, hiukan hienosäätöä

Peli ei juurikaan eroa Dungeons 3:sta. Kartat ovat isompia ja kaikki on vähän nätimpää.

Tarina ei päätä huimaa, mutta luolastojen rakentelu on siistiä, ainakin aluksi.

Maanpinnalla taistelu on kankeaa, kuten edellisessäkin osassa, ja tuntuu hieman päälleliimatulta osalta. Peliä pelataan yläviistosta kurkittuna, zoomata pääsee vähän ja kiertämään vähän, muttei mistään vapaasta kamerasta ole kyse.

Kokonaisuutena D4:n mekaniikat ja meininki ei nouse juuri ”ihan jees”:in yläpuolelle.

Väriläiskä

Värikäs ja 3D-piirrettymäinen grafiikka istuu pahispeliin varsin hyvin. Grafiikka on mukiinmenevää ja ajaa asiansa.

Musiikit ovat kyllä ihan kelpo kappaleita, mutta ennen julkaisua testatussa versiossa musiikit pauhasivat turhan kovalla ja käynnistyivät outoihin aikoihin.

Ääninäyttely aiheuttaa kevyttä hymistelyä huumorillaan, mutta taukoamaton kertojan narratiivi saattaa alkaa nyppiä. Valikoista löytyy onneksi kahva josta säätää kertojan puheliaisuutta.

Sarjan faneille

Dungeons 4 jatkaa samaa linjaa kuin edeltäjänsä, ja uppoaa varmaan sarjan faneihin hyvinkin. Uudet tulokkaat voivat hieman hämmentyä osin puolikypsän oloisesta paketista.

Dungeons 4:sta jää pitkälti Dungeons 3.1 fiilis. Dungeons 4 on pikkukivaa sopivissa erissä, joka jää valitettavasti äkkiä unholaan muiden pelien tieltä.

Mainos