Mainos
Fanit ovat olleet innoissaan Black Adamista jo pitkään, mutta eivät ehkä yhtä kauan kuin elokuvan tähti Dwayne Johnson.

Näyttelijä vahvisti roolinsa antisankariksi vuonna 2014, mutta hänen ilmaisemansa kiinnostus hahmoa kohtaan on peräisin jo vuodelta 2007. Tiukka harjoittelu alkoi vuonna 2020, ja vihdoin, VIIHDOIN DC-elokuvien seuraava luku on käsillä.

Atomin murskaavia odotuksia lippuluukuilla herättävä Black Adam näyttää nimikkohahmon vapautuvan tuhansia vuosia kestäneen vankeuden jälkeen, ja Justice Society kutsutaan paikalle yrittämään neutralisoida hänet.

Mainos

Kriitikot ovat nähneet elokuvan ennen sen 21. lokakuuta tapahtuvaa julkaisua, ja valitettavasti näyttää siltä, että he eivät ole kovin tyytyväisiä.

Dwayne Johnsonin ohella Justice Societyn jäseninä näyttelevät Aldis Hodge, Pierce Brosnan, Quintessa Swindell ja Noah Centineo. Ohjaaja Jaume Collet-Serra tuo mukanaan taustansa sekä kauhusta että toiminta/seikkailusta.

Ensimmäiset reaktiot Black Adamiin olivat ristiriitaisia, ja jotkut katsojat raivosivat The Rockin aloittavan uuden DCEU-aikakauden, kun taas toiset kritisoivat ”tylsää CGI:tä”.

Nyt kun niiden täydelliset arvostelut ovat julki, voimme laajentaa sitä, mitä tiedämme Dwayne Johnsonin blockbusterista, ja aloitamme CinemaBlendin arvostelulla Black Adamista.

Rotten tomatoes -palvelussa elokuvan kestkiarvoarvosana on tätä kirjoittaessa vaatimattomat 55 %.

Eric Eisenberg arvioi elokuvan 2,5 tähteä viidestä ja sanoo, että se kamppailee erottuakseen ahtaassa genressä ja on alitehokas, huolimatta joistakin mielenkiintoisista ideoista:

”Black Adam on enemmänkin keskinkertainen kuin huono, mutta se on ehkä vielä pahempaa popkulttuurissa, jossa se unohdetaan nopeasti, kun yleisön huomio kiinnittyy seuraavaan supersankarielokuvaan. Jopa Dwayne Johnson näyttää olevan valmis siirtymään eteenpäin, sillä suurin hype, jonka hän on aiheuttanut julkaisun ympärillä, on koskenut sitä, että se pohjustaa tulevaisuutta. Kun otetaan huomioon, kuinka monta vuotta tätä projektia kehitettiin ja kuinka sitä mainostettiin DC-universumin voimasuhteiden muuttamiseksi, on pettymys, että lopputulos on niin mitäänsanomaton.”

Uproxxin Mike Ryan on Eric Eisenbergin kanssa samaa mieltä siitä, että elokuvassa on potentiaalia, mutta sanoo sen olevan lopulta pettymys. Kriitikko väittää, että Dwayne Johnsonin karisma katoaa, kun nimihenkilö pidetään niin stoisena:

”Se on tämä stoalainen elokuva, joka ei ole kovinkaan hauska, ja sitten se pysähtyy hetkeksi nauramaan. Mutta ongelma on se, että tämä elokuva on silti vain jotenkin tylsä. Huomasin itseni hieman tylsistyneeksi loppua kohden, kun kolmas näytös ei kehity mihinkään, mikä ei muistuta kahta ajoittain hieman mielenkiintoista ensimmäistä näytöstä, kun Justice Society ja Black Adam joutuvat kirjaimellisesti taistelemaan helvetin demonia vastaan. Kahden ensimmäisen näytöksen aikana ajattelin vielä, että ehkä joistakin esitellyistä teemoista tehdään jotain. He päättivät mennä, öh, eri suuntaan.”

ScreenCrushin Matt Singer ihmettelee myös, miksi näin viehättävä näyttelijä on niin intohimoinen näyttelemään yksiulotteista hahmoa. Hän antaa elokuvalle arvosanan 4/10, sillä hänen mielestään tämä elokuva ei ollut odottamisen arvoinen:

”Valitettavasti 15 vuoden työ tuotti melko keskinkertaisen elokuvan, joka ei näytä heijastavan sitä, mitä on täytynyt kirjoittaa satoja tunteja ja lukemattomia käsikirjoitusluonnoksia. Sen sijaan Black Adam on kuin komitean tekemä tuote, jonka tarkoituksena on piristää pysähtynyttä DC Extended Universea massiivisella tähdellä ja joukolla uusia sankareita, joita voi käyttää tulevissa elokuvissa. Kahden tunnin tylsän pöydän kattamisen jälkeen jää jäljelle selkeä suunta DC:n elokuvalliselle tulevaisuudelle – ja paljon vähemmän kiinnostusta sen katsomiseen.”

The Wrap -sivuston Alonso Duralde sanoo, että Dwayne Johnsonin esittämä Black Adam on ”jäykkä”, ja kun hän kehittää huumorintajunsa elokuvan loppupuolella, se on jo liian myöhäistä. Mutta kaikista pettymyksistä, joita elokuva tarjoaa, sen visuaalinen ilme on ehkä pahin rikollinen:

”Kaikkein suurin pettymys on se, että Black Adam on yksi suurten studioiden supersankarisaagojen visuaalisesti hämmentävimmistä, sillä sen CG-kuvaus ei miellytä ja nopea leikkaus imee jännityksen pois jokaisesta taistelukohtauksesta. (Ja tappelukohtauksia on todella paljon.) Supersankari, jonka käsitys konfliktista on heittää vastustajansa niin pitkälle kuin mahdollista, tarjoaa ensimmäiset kaksi tai kolme kertaa joitakin kumouksellisia naurahduksia, mutta se kyllästyttää nopeasti, kuten lähes kaikki, mitä Black Adam heittää katsojilleen.”

Jos olet odottanut tätä elokuvaa innolla jo pitkään tai jos olet DC:n tai Dwayne Johnsonin fani yleensä, vähemmän hyvät arvostelut eivät todennäköisesti estä sinua suunnittelemasta matkaa teatteriin. Jos olet vielä pelissä mukana, Black Adam tulee teattereihin perjantaina 21. lokakuuta.

Mainos