Dyyni: osa kaksi on eeppinen sotaelokuva täynnä toimintaa

Mainos
Dyyni: osa kaksi -traileri lupaa, että ohjaaja Denis Villeneuven jatko-osa tarjoaa enemmän toimintaa kuin ensimmäinen osa.

Denis Villeneuve kertoi asiasta itsekin viime viikolla CinemaConissa, kun hän esitteli ensimmäistä trailerimateriaalia tulevasta Dyyni-jatko-osasta.

– Ensimmäinen osa on enemmän mietiskelevä elokuva. Toinen osa on toiminnantäyteinen, eeppinen sotaelokuva. Se on paljon tiheämpi. Kävimme kaikissa uusissa paikoissa, Villeneuve lupasi.

Mainos

Timothée Chalamet ja Zendaya näyttelevät jälleen pääosissa. Paluun tekevät myös Rebecca Ferguson, Javier Bardem, Josh Brolin, Stellan Skarsgård, Dave Bautista, Charlotte Rampling ja Stephen McKinley Henderson.

Albiino Austin Butler esiintyy trailerissa Feyd Rauthana, jota Villeneuve on kuvaillut ”olympiamiekkailun mestariksi ja psykoottiseksi sarjamurhaajaksi”.

Muita uusia näyttelijöitä ovat muun muassa Christopher Walken keisarina, Florence Pugh prinsessa Irulan Corrinona, Léa Seydoux Lady Margot’na ja Souheila Yacoub Shishaklina.

Dyyni: osa kaksi perustuu Frank Herbertin romaaniin, ja sen käsikirjoituksesta vastaavat Villeneuve ja Jon Spaihts. Sen ensi-iltapäivä Suomessa on 3. marraskuuta.

Ensimmäinen Dyyni julkaistiin HBO Maxilla, ja se onnistui pandemiahaasteista huolimatta tuottamaan lipputuloissa vahvat 400 miljoonaa dollaria. Se oli myös palkintoehdokas, sillä se vei kuusi Oscaria ja sai ehdokkuuden parhaasta elokuvasta. Villeneuve on kertonut olevansa mahdollisesti kiinnostunut myös kolmannesta osasta, joka perustuisi Herbertin Dune Messiahiin (1969), kirjasarjan toiseen kirjaan.

Mainos