Mainos
The Sims 5 tulee olemaan ”ilmaiseksi ladattavissa”, Electronic Arts vahvistaa.

Seuraavan sukupolven Sims-peli, jonka virallinen koodinimi on Project Rene, julkistettiin viime lokakuussa.

EA kertoi tuolloin, että siinä on sekä yksin- että moninpeliä ja että se tarjoaa saman kokemuksen kaikilla tuetuilla laitteilla, myös mobiililaitteilla.

Mainos

Kesällä lyhyesti verkossa julkaistussa työpaikkailmoituksessa Project Reneä kuvailtiin ”ilmaispeliksi”, minkä kehittäjä Maxis Studiosin The Sims -pelien luovasta osasta vastaava varapuheenjohtaja Lyndsay Pearson vahvisti tiistaina.

– Tarkoituksenamme on, että Project Rene on vapaasti ladattavissa, ja se tarkoittaa, että kun se on valmis ja täysin avoin pelaajillemme, voit liittyä ja pelata ja tutkia Project Renetä ilman tilausta, ilman pelin ydinostoksia, hän sanoi kulissien takana kuvatulla videolla, jonka voit katsoa alta.

– Haluamme, että sinun on helppo kutsua tai liittyä mukaan ystäväsi kanssa, ja se tarkoittaa avoimen kutsun ulottamista kaikille. Kehitämme tätä peliä eri tavalla ja otamme kaikki mukaan, ja se tarkoittaa monia eri kehitysvaiheita, joihin voi kuulua kaikkea suljetuista kutsuista ja pienistä julkisista testeistä laajamittaisiin early access -vaihtoehtoihin. Ja kyllä, kun Project Rene on valmis, se on ladattavissa ilmaiseksi.

Pearsonin mukaan Project Rene ei ole julkaisuvaiheessa yhtä kattava kuin The Sims 4, jota on laajennettu merkittävästi uudella sisällöllä vuoden 2014 julkaisun jälkeen.

– Haluamme keskittyä rakentamaan jotain vahvaa ja yhtenäistä alusta alkaen, joten se ei todellakaan aloita kaikella, mitä The Sims 4:ssä on, mutta aiomme lisätä Project Reneen uusia kokemuksia ja sisältöä ajan myötä, hän tarkentaa.

– The Sims 4:ssä ainoa tapa kokea sää oli ostaa vuodenaikoja. Nyt Project Renessä saatamme tuoda perussään peruspeliin ilmaiseksi kaikille. Ja sitten ostettava paketti voisi keskittyä talviurheiluun, ja se voisi sisältää aktiviteetteja, kuten jäätanssia tai lumiukonrakennuskilpailun. Tällä tavalla rakentaminen tarkoittaa, että voimme käyttää tuulta, sadetta tai pilviä myös muiden pelipakettien teemoissa. Nyt on vielä hieman aikaista arvella, mihin tarkalleen vedämme rajat, mutta meille on tärkeää madaltaa pelien esteitä ja antaa kaikille mahdollisimman laajat yhteiset järjestelmät, koska se tuntuu parhaalta perustalta, josta kasvaa.

Pearson sanoi myös, että Project Rene ja The Sims 4 tulevat jatkossakin olemaan rinnakkain. Aiomme tukea molempia samanaikaisesti, ja tulemme jatkossakin tuomaan entistäkin jännittävämpää sisältöä The Sims 4:ään lähitulevaisuudessa.

Maxis aikoo kertoa yksityiskohtia siitä, mitä Project Renen moninpeli tulee tarjoamaan tulevana vuonna.

Pelin julkistaminen osui samaan aikaan, kun The Sims 4:stä tulee ilmaispelattava kahdeksan vuotta sen alkuperäisen julkaisun jälkeen.

Kuusi kuukautta myöhemmin, tämän vuoden huhtikuussa, EA väitti, että The Sims 4:llä on nyt yli 70 miljoonaa pelaajaa ympäri maailmaa.

Mainos