Elden Ring on kaikkien puheissa, mutta minkälaisesta pelistä oikein on kyse?

Mainos
Elden Ring on yksi tämän kevään odotetuimmista fantasiaroolipeleistä.

Bandai Namco on julkaissut uuden, vajaan seitsemänminuuttisen trailerin, jossa esitellään peli pääpiirteittäin.

Teemaltaan Elden Ring on ns. korkeaa fantasiaa, ja peli sijoittuu avoimeen pelimaailmaan.

Mainos

Pelin kehittäjien mukaan peli jatkaa Dark Souls -pelisarjan evoluutiota ja pelimekaniikka on näiden pelien välillä samankaltainen. Samaan lajityyppiin kuuluvat myös pelin ohjaajan, Hidetaka Miyazakin aiemmat pelit Bloodborne ja Sekiro: Shadows Die Twice.

From Softwaren aikaisemmista peleistä Elden Ring eroaa uusilla toimintajärjestelmillä, jotka toimivat avoimen maailman kanssa.

Pelimaailma

Peli sijoittuu The Lands Between -nimiseen maahan. Pelin tarinassa ei ole kiinteää päähahmoa kuten Sekirossa, joten pelaaja luo oman hahmonsa, ja päättää hahmonsa luonteenpiirteet ja persoonallisuuden.

Pelin aikana pelaajaa auttaa hänen ratsunsa, joka on eräänlainen hevosen ja vuohen risteymä, ja pelissä on mahdollista taistella vihollisia vastaan joko ilman ratsua, tai ratsun selässä ratsastaen. Pelissä on myös mahdollista hiipiä, niin kuin Sekiro: Shadows Die Twicessa, jolloin pelaajalla on mahdollista tehdä yllätyshyökkäyksiä vihollisia vastaan.

Pelin taisteluissa pelaajan on mahdollista kutsua kuolleita vihollisia omalle puolelleen.

Vaikeustaso

Vaikkei pelistä ole suunniteltu helpompaa, Miyazaki on ajatellut että useammat pelaajat saattaisivat pelata sen loppuun.

Pelin kehityksessä ei ole tavoiteltu helppoa vaikeustasoa, mutta avoimen pelimaailman johdosta pelaajat voivat kohdata haasteet omaan tahtiinsa. Eri lähestymistavat taisteluun sekä helpommin lähestyttävä moninpeli voivat myös vaikuttaa pelaajan kokemukseen vaikeusasteesta.

Miyazakin mukaan yhtiö ei tavoittele vaikeutta sen itsensä takia, vaan kannustaakseen pelaajia kohtaamaan vastoinkäymiset. Yhtiö haluaa pelaajien käyttävät oveluuttaan, tutkivan peliä, muistaakseen mitä tapahtuu ja oppiakseen virheistä.

Peli on kehitetty yhteistyössä fantasiakirjailija George R. R. Martinin kanssa.

Peli julkaistaan 25. helmikuuta 2022 PlayStation 4, PlayStation 5, Windows, Xbox One, Xbox Series X/S alustoille.

Mainos
LÄHDEWiki
Edellinen artikkeliKotimainen My Summer Car saa jatkoa – My Winter Car -logo ja mahdollinen julkaisupäivä selvillä
Seuraava artikkeli20 hullun tarkkaa yksityiskohtaa Rockstarin peleissä