Mainos
Elden Ringin julkaisu oli menestynein julkaisu sitten FIFA:n, Call of Duty:n tai Rockstarin Red Dead Redemption 2:n vuonna 2018.

GamesIndustry.biz-sivustolla julkaistujen digitaalisten ja fyysisten myyntitietojen mukaan FromSoftwaren uusin peli myi yli kaksi kertaa paremmin kuin Horizon Forbidden West ja jopa ylitti viime vuoden valtavat julkaisut, kuten Cyberpunk 2077 ja Assassin’s Creed Valhalla.

Digitaalisen myynnin kerrotaan muodostavan yli 68 prosenttia Elden Ringin myynnistä, ja Xbox ja PC ovat suurimmat digitaaliset alustat. Lähes 85 prosenttia Elden Ringin Xbox-myynnistä oli digitaalista, samoin kuin noin 73 prosenttia sen PC-myynnistä.

Mainos

Elden Ringin fyysinen myynti jakautui 32 %:iin PS5:llä, 30 %:iin PC:llä, 29 %:iin Xboxilla ja 9 %:iin PS4:llä.

Pelkästään Elden Ringin fyysinen julkaisu päihitti vuoden 2016 Dark Souls 3:n 26 prosentilla. Tämä on erityisen merkittävää, kun otetaan huomioon digitaalisten markkinoiden laajentuminen viimeisen kuuden vuoden aikana.

Steam-luvut tarjosivat kuvan siitä, kuinka Elden Ring suoriutui globaalissa digitaalisessa yleisössä viime viikonloppuna, ylittäen lähes 900 000 samanaikaista PC-pelaajaa.

Se oli lähes seitsemän kertaa enemmän kuin Dark Souls 3:n kaikkien aikojen suurin samanaikaisten pelaajien määrä (129 975).

Kriitikoilta lähes kansainvälistä kiitosta saanut Elden Ring on jo lähellä joidenkin “kaikkien aikojen parhaan pelin” -listan kärkeä.

Mainos
Edellinen artikkeliIilimadot liimautvat Channing Tatumin selkään uudella The Lost City -videolla
Seuraava artikkeliEpic Games Storen ensi viiikon ilmaispeli on kotimainen hittipeli