Elokuvakesän (toivottavasti) käynnistävässä Tenet-elokuvassa kyse ei ole aikamatkailusta vaan inversiosta

Mainos
Christopher Nolanin Tenet on suuri panostus Warner Bros. Picturesilta ja ensimmäinen toivon kipinä elokuvateatteriesitysten käynnistymisestä.

17. heinäkuuta toivottavasti ensi-iltansa saava, seitsemässä maassa kuvattu Tenet on mystinen elokuva. Sen uusi synopsis on vähintäänkin kutkuttava, eikä uusi trailerikaan avaa, mistä elokuvassa todellisuudessa on kyse. Luvassa on jotakin aikamatkailun ja inversion välillä:

Elokuvan päähenkilö taistelee koko maailman selviytymisen puolesta aseenaan vain yksi sana – Tenet. Hän matkaa läpi kansainvälisen vakoilun hämärän maailman suorittaessaan tehtävää, josta paljastuu jotain yli reaaliajan ulottuvaa.  

Mainos

Tenetin tuotanto oli kutkuttava prosessi, josta leffan pääosa John David Washington kertoo sen olleen erittäin kärsivällinen.

– Kun kysyimme jotain tarkentavaa leffan kuvauksissa tarinasta, Nolan otti todella rauhallisesti ja kertoi juurtajaksain ideoitaan. Jouduimme todella pysähtymään miettimään näitä juttuja.

Nolanin mukaan näyttelijöiden oli oltava erittäin kartalla kokonaiskuvasta, jotta he saattoivat eläytyä elokuvan erikoiseen teemaan.

Käynnistääkö Tenet uuden normaalin?

Tenetistä povataan nyt koronakaranteenin jälkeisen uuden normaalin aikakauden käynnistämistä. Elokuvateatterit ovat jo hypistelemässä näppejään ja kansalaiset haluavat päästä muualle kuin koteihinsa ja metsään.

Elokuvateatterit kuitenkin miettivät vielä, miten katsojen turvallisuus saleissa taataan. Etäisyyksiä on mahdollisesti kasvatettava ja saleihin menoa porrastettava. Myös pandemian toisen aallon saapuminen Eurooppaan ja Yhdysvaltoihin painaa elokuvastudioiden ja teatterijättien mieltä.

Mainos
Edellinen artikkeliThe Last of Us: Part 2 bannattiin Lähi-idässä
Seuraava artikkeliSony julkaisi 20 minuuttisen katsauksen tulevaan The Last of Us Part II -peliin