Mainos

Killing Them Softly -elokuva perustuu George V. Higginsin vuonna 1974 kirjoittamaan kirjaan nimeltä Cogan’s Trade.

Elokuvan ensi-ilta on Amerikassa 21. syyskuuta ja elokuva on ehtinyt jo ihastuttamaan elokuvakriitikoita mm. Cannesin elokuvajuhlilla, jossa se oli yhtenä ehdokkaana Kultaisen Palmun saajaksi.

Mainos

Elokuvan on ohjannut uusiseelantilaista alkuperää oleva Andrew Dominik, jonka ohjaajan vyöllä ei ole vielä järin monta teosta. Tuo ei kuitenkaan ole este elokuvan menestymiselle, eikä edes hidaste. Vyöllä on kuitenkin jo elokuvan The Assassination of Jesse James By The Coward Robert Ford -ohjaus, ja tuo elokuva on eräs viime vuosien mainioimmista ja samalla aliarvostetuimmista elokuvateoksista.

Elokuvassa Killing Them Softly on upeita kohtauksia, jotka vaan on yksinkertaisesti katsottava uudestaan heti kun siihen on mahdollisuus. Elokuva on varsin vihainen ja brutaali ja ei ehkä ihan se perinteisin gangsterielokuva.

Prad Pitt

Elokuvan juonesta voinee tässä vaiheessa paljastaa sen verran, että elokuvassa tapahtuu mafian ylläpitämän pokeripelin ryöstö, jonka tekijöille koittaa tuon jälkeen kuumat paikat. Vaikka ryöstö sujuukin kuin rasvattu, alkavat sen jälkeen asiat tökkimään pahemman kerran. Asiat etenevät siihen pisteeseen että konnien listimiseen palkataan tappaja, joka ei kuitenkaan halua tappaa tuntemiaan ihmisiä. Tästä juontaa elokuvan nimikin juurensa.

Jos elokuvan perusjuoni ei ihan sytyttänyt, niin elokuvan näyttelijäkaarti sen melko varmasti tekee. Näyttelijät ovat melkoinen täysosuma tai pitäisikö tässä puhua pokeritermein jopa värisuorasta. Pääosaa, joka on tässä elokuvassa ehkä hieman pienempi rooli kuin voisi olettaa, esittää monien mieleen oleva Brad Pitt, joka kieltämättä osaa kyllä näytellä. Jackie Cogania elokuvassa näyttelevä Pitt muistetaan mm. Moneyball, Fight Club, Se7en, Inglorious Basterds ja monista muista upeista elokuvista. Elokuvan päätähtenä Pitt tulee saamaan jälleen paljon palstatilaa uutisissa.

Ray Liotta

Varsinkin elokuvan alkuosaa tähdittävät Scott McNairy ja Ben Mendelsohn pistävät parastaan ja asettavat riman todella korkealle muiden näyttelijöiden suhteen. Pitt ei suinkaan ole ainoa tähtistatusta nauttiva näyttelijä elokuvassa. Monelle ovat tuttuja sellaiset nimet kuin Richard Jenkins, Ray Liotta ja mm. Sopranosista tuttu James Gandolfini, joka tuo oman karismansa tähänkin projektiin mahtavalla tavalla. Tällainen näyttelijäkaarti höystettynä muutamalla muulla osaavalla näyttelijällä lupaa elokuvan kannalta todella hyvää. Elokuvan virallisilta kotisivuilta löytyvät videopätkät ja valokuvat kuvaavat upeasti tulevan elokuvan tunnelmaa ja kuvakulmia.

Baari

Elokuvasta on sanottu että se muistuttaa tyyliltään hieman Coenin veljesten ja Quentin Tarantinon elokuvia ja se tekeekin jo elokuvasta odottamisen arvoisen. Ehdottoman hyvää elokuvassa on se, että elokuva on varsin hyvin tehty ja tarina on varsin mielenkiintoinen. Näyttelijäsuoritukset ovat huippuluokkaa ja juuri nämä näyttelijät sopivat rooleihin erinomaisen hyvin. Pokeri-elokuvaa leffasta ei saa tekemälläkään vaikka se tietenkin olennaisena osana elokuvaan kuuluukin.

Mikäli haluat tutustua elokuvan juoneen ennen ensi-iltaa, kannattaa tilata kesälukemisiksi kirja johon kyseinen elokuva perustuu ja jäädä odottelemaan syksyn ensi-iltaa.

Mainos