Mainos

Pablo Escobar on kenties kaikkien aikojen kuuluisin huumerikollinen. Hänet on myös aikoinaan listattu maailman kymmenen rikkaimman ihmisen joukkoon. Tätä taustaa vasten on suorastaan eriskummallista, ettei Pablo Escobarista ole tehty näyttävää ison rahan tuotantoa. Vaikka Hollywood-eloa kuvaavassa Entourage-sarjassa kovin tehtiinkin Pablo Escobarista kertovaa elokuvaa, jolle myös pystytettiin oikealta vaikuttavat nettisivut, on todellista Escobar-historiikkia saatu odottaa näinkin pitkään. Onneksi odotus on palkittu, ainakin mitä voi päätellä Netflix-alkuperäissarja Narcosin alkusoinnuista.

xtv.fi pääsi tutustumaan sarjaan ennakkoon kolmen jakson verran, joiden perusteella luvassa on erittäin herkullista tarinankerrontaa. Narcos-nimellä kulkeva sarja kertoo paitsi itsensä Pablo Escobarin, myös muun kolumbialaisen huumerikollisuuden toiminnasta ja niin sanotun Medellin-kartellin vaiheista vuosien varrella. Sarja sukeltaa heti alussa aivan Escobarin alkuvaiheisiin kertoen samalla, mistä kaikki oikein sai alkunsa. Miten kokaiini päätyi ensin Perusta Kolumbiaan ja siitä Yhdysvaltojen Miamiin.

Sarjan tapahtumat liikkuvat alkujaksoissa eri aikajanoilla ja osa kerronnasta onkin toteutettu dokumentaarisin ottein. Kertojaäänenä toimiva poliisi avartaa sitä kaikkea, miten homma käynnistyi, kasvoi ja tempaisi mukaansa ison määrän ihmisiä – lain kummaltakin puolelta. Dokumentaarisuutta korostavat hetket, jolloin mukana nähdään aikalaiskuvitusta, kuten esimerkiksi Yhdysvaltojen presidenttiparin Ronald ja Nancy Reaganin puheenpätkiä.

Mainos

Kyseessä ei kuitenkaan ole dokumenttisarja, vaan niin sanottua maagista realismia edustava tosipohjainen rikkossarja. Katsoja pääsee seuraamaan menoa lain molemmilta puolin, sekä karismaattisen Escobarin puolelta, että myös yhdysvaltalaisen ja kolumbialaisen virkavallan katsantokannalta. Tyyli tuo mieleen loistavan Langalla– eli The Wire -sarjan.

Kolmen ensimmäisen jakson perusteella luvassa on todella korkealaatuinen ja äärimmäisen kiinnostava rikossarja, joka pitää otteessaan niin kerrontansa kuin toimintansakin puolesta. Narcos onkin mahdollisesti paras Netflix-alkuperäissarja tähän asti. Sarja tulee nähtäville Netflixiin 28. elokuuta alkaen.

Mainos