Mainos
PlayStation 4:n yksinoikeuspeli Until Dawn yllätti hienoilla grafiikoillaan ja oikeasti varsin tunnelmallisella interaktiivisella kauhuseikkailullaan jokunen vuosi sitten. Nyt sama lafka, Supermassive Games tehtailee jatkoa peräti kolmen pelin verran Until Dawnin kauhumaailmalle täysin uudella The Dark Pictures -pelisarjallaan. Sarjan ensimmäinen osa sijoittuu merelle ja kantaa nimeä Man of Medan.

Pääsin tutustumaan Man of Medaniin ennakkoon Bandai Namcon järjestämässä tilaisuudessa, jossa pelistä tarjoiltiin lapaluukarvoja nostattava katkelma.

Mainos

Kämmenet hikoilevat ja linssit menevät huuruun

Ensiksi on todettava, että vuonna 2019 valmistuva Man Of Medan näyttää ja kuulostaa jo tässä vaiheessa upealta. Man Of Medan vaikka E3-traileri ei varsinaisesti lupaillut mitään uutta ja erityislaatuista, voidaan ennakkotestin perustella todeta, että odotan tätä innolla. Sen pienen maistiaisen myötä, jota pääsin Bandai Namcon minipressitilaisuudessa kyseistä peliä testaamaan, voin kertoa sen olleen jopa pelottava.

Pleikkarikauhua nyt myös muille alustoille

Pelimekaniikka on samaa tuttua Until Dawn -kamaa ja valinnoilla on jälleen kerran vaikutusta. Peli on myös jokaisella pelikerralla täysin erilainen, joten myös ennakkodemoa päässeet kanssajournalistit kokivat kaikki erilaisen kokemuksen. Itselläni välähti ns. kuumoittava kynsikäs naaman edessä pelin alkuvaiheilla ja jotkin dialogit/hahmot olivat erilaisia kuin muiden kokemuksessa. Tarinassa oli heti kättelyssä kunnon potku.

Man Of Medanin graafinen ulkoasu on myös kuten Until Dawnissa – erittäin kaunista katseltavaa ja äänimaisemat hellivät korvakalustoa. Ennakkodemo ei tietysti ollut aivan mintissä, joten välillä dialogit tökkivät ja aristava Ensitreffit alttarilla -myötähäpeisyyden tunne nousi pintaan kuin rusinat kiljussa – mutta vain joissain kohtauksissa.

X-Men-leffoista tuttu Shawn Ashmore on mukana piinassa.

Tutkimusmatka, joka pitäisi jättää ammattilaisille

Man of Medanin tarina alkaa sukelluspaatista Tyyneltä Valtamereltä. Joukko nuoria saa kuningasajatuksen Toisen maailmansodan aikaista paatinrakkileesta, jota pitäisi heti päästä tutkimaan. Ja niinpä sitä sitten lähteekin neljän hengen kaveriporukka bilemielellään, puolilomaillen tätä ällistelemään. Hommat menevät klassisesti päin ryppyreikää. Muutaman päivän hedonismipäissään vietetyn illan jälkeen nelikko löytääkin itsensä suljettuna aavelaivaan. Kauhujollan värisyttävä historia väijyy porukkaa ja tästä alkaa monioksainen selviytymistarina.

Pelin on tarkoitus julkaista vuonna 2019 PS4, Xbox Onelle ja myös automaattisille tietojenkäsittelylaitteille. Hypeviisarin voi virittää jo raksuttamaan.

 

Mainos